Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Ήρθε η πρό(σ)κληση, αυτή τη φορά από την ΔΗΜΑΡ για την φορολογία των βουλευτών: “Να καταργηθούν οι προνομιακές ρυθμίσεις”

Η ισότιμη φορολογική αντιμετώπιση  όλων των πολιτών είναι αναγκαία. Για αυτό πρέπει να καταργηθούν οι προνομιακές  ρυθμίσεις στη  φορολογία των βουλευτών. Η αποζημίωσή τους  και οι πάσης φύσεως αποδοχές που προκύπτουν από το λειτούργημά τους πρέπει  να φορολογούνται στην κλίμακα φυσικών προσώπων, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες.” [ΠΗΓΗ]

_________________________________________

Την 1.12.2012 σε μια τηλεοπτική εκπομπή είχαν διαυσταυρώσει τα ξίφη τους οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος των εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης σχετικά με τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές των κομμάτων. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε δημόσια να ψηφίσει την κατάργηση του αφορολογήτου των βουλευτών όταν έρθει ως διάταξη στη Βουλή, υπό την προϋπόθεση, προκειμένου να δώσει τη θετική του ψήφο, να προσκομίσει τη διάταξη αυτή στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Αλεξιάδης θα πρέπει να φύγει από αυτόν.

O κ. Γεωργιάδης δεν θα είναι πια μόνος του στην προοπτική της πρότασης, αλλά καθώς φαίνεται η “πρόκληση”, που είναι πρόκληση για όλους τους βουλευτές, δεν του βγήκε από Αριστερά, αλλά από την ΔΗΜΑΡ, εκτός και αν επιμείνει ΣΥΡΙΖΑ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Διαφωνεί ο βουλευτής Λευκάδας με την υποχρεωτική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων του ΟΓΑ σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων

Νέα διαφωνία και ερώτηση στην Βουλή στον υπουργό εργασίας συνεπικουρούμενος με 30 ακόμα βουλευτές της ΝΔ Την αντίθεση τους δηλώνουν 30 βουλευτές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights