Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Τους Δήμους Μεγανησίου και Λευκάδας “καρφώνει” η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Μeganisi Νews, δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της επιτροπής για τακτοποίηση των οφειλών τους με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι υπαναχώρησαν από την αρχική τους θέση. Πιο συγκεκριμένα:

Οι Δήμοι Λευκάδας, Ιθάκης, Μεγανησίου και Ξηρομέρου, παρότι αρχικά δήλωσαν εγγράφως συμμετοχή στην αίτηση ακύρωσης, μετά δεν απάντησαν σε καμία από τις επανειλημμένες εκκλήσεις  να λάβουν τις απαιτούμενες (από το ΣτΕ) σχετικές αποφάσεις στα αρμόδια όργανα (Οικονομική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο) και έτσι ουσιαστικά είναι σαν να μην έχουν προσβάλει το Χωροταξικό.

Η αλλαγή στάση των Δήμων αυτών θίγει μεν οικονομικά την Επιτροπή, καθώς θα πρέπει 2-3 άνθρωποι να καλύψουν την οικονομική τους υποχρέωση, αλλά πρωτίστως θίγει τις περιοχές μας,οι οποίες φαίνονται να αποδέχονται το Χωροταξικό. Η πρώτη ΠΟΑΥ στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό ήδη φτιάχνεται. Μαντέψτε πού θα γίνει η επόμενη… (εκεί που δεν υπάρχουν αντιδράσεις!).

Η  αναβολή συζήτησης του θέματος από το ΣτΕ, δίνει τον απαραίτητο χρόνο στους «αμελείς» δήμους να τακτοποιήσουν την  οικονομική εκκρεμότητα  με την πανελλήνια συντονιστική επιτροπή , διαφορετικά θα δοθεί  η εντύπωση της συγκατάθεσής τους στα σχέδια της «μνημονιακής» κυβέρνησης, εκτός πιά εάν  συνειδησιακά  αποχώρησαν  στην προσπάθεια να πλήξουν το «αρραγές μέτωπο»  κατά των υδατοκαλλιεργειών, οπότε χρήζουν άλλης αντιμετώπισης τόσο από την συντονιστική επιτροπή, όσο και από τους θιγόμενους δημότες τους…

Από τους Δήμους, δε, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην αίτηση στο ΣτΕ από το Ιόνιο, μόνον ο Δήμος Κεφαλονιάς ήταν συνεπής.

Λόγω της αναβολής της δίκης, υπάρχει ακόμα ο χρόνος να λάβει ο Δήμος Μεγανησίου τις αποφάσεις αυτές. Εκτός,

α) αν το Μεγανήσι ακολουθεί κατά πόδας τον Δήμο Λευκάδας που και αυτός έλαμψε δια της απουσίας του, αφού, σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το γεγονός σε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Δρακονταειδή στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ο Αντιδήμαρχος εστίασε ότι ο ντόρος γίνεται μάλλον για να πληρωθούν οι δικηγόροι παρά για την ουσία του πράγματος)ο αντιδήμαρχος είπε ότι “καλυπτόμαστε από την ΚΕΔΕ”,

β) αν θεωρεί ότι υπάρχει χρόνος, αφού η νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τις 3 Απριλίου 2013.

Δείτε σχετικά: Και το Μεγανήσι μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή απόφαση ορισμού δικηγόρου

Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου της 13-1.2012 της Πανελλήνιας Συντονιστικής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  13.1.2012

 Υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής» κατά της ΚΥΑ του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών». Στην αίτηση συμμετέχουν συνολικά 111 φορείς, ανάμεσα στους οποίους 22 Δήμοι (Αγαθονησίου, Αίγινας, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ιθάκης, Καλύμνου, Κεφαλονιάς, Λέρου, Λευκάδας, Λοκρών, Μεγανησίου, Μεγαρέων, Ναυπλιέων, Ξηρομέρου, Οινουσσών, Πόρου, Πύλου – Νέστορος, Σαλαμίνας, Σύμης, Τροιζηνίας, Χάλκης, Χαλκιδέων), η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας, 8 Ομοσπονδίες και 57 Σύλλογοι προστασίας του περιβάλλοντος, επαγγελματιών του τουρισμού, αλιέων, οικοπεδούχων, πολιτών, και 21 εκπρόσωποι δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων από όλες τις παράκτιες περιοχές της χώρας.

Στην αίτηση συμμετέχουν επίσης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας7 βουλευτές, οι Δ. Καρύδης (Α΄ Πειραιά & Νήσων – ΠΑΣΟΚ), Π. Στασινός (Άρτας – ΠΑΣΟΚ), Κ. Μαρκόπουλος (Ευβοίας – ΝΔ), Π. Μελάς (Α΄ Πειραιά & Νήσων – ΝΔ), Ευ. Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ),  Θ. Δρίτσας (Α΄ Πειραιά & Νήσων – ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Δημαράς (Β΄ Αθηνών – Πρόεδρος Πανελληνίου Άρματος Πολιτών), και οι πολιτευτές Α’ Πειραιά & Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος (ΝΔ – αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ),  Χρήστος Χαρίτος (μέλος Κ.Ε. ΛΑΟΣ) και Στέφανος Μπαγεώργος (μέλος Ε.Ε. Δημοκρατικής Αριστεράς).

Για την πλήρη λίστα, δείτε το site μας: www.syntonistikiepitropi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *