Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Αυξάνεται ο φόρος των ναυτικών στο 150% – 223%

Αλλάζουν τα δεδομένα για την φορολόγηση των πολιτών

Η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη συλλογή αποδείξεων. Στην ουσία, αυτό που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει είναι η φορολογία στο ποσό των αποδείξεων που δεν συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος που βάσει εισοδήματος υποχρεούται να καταθέσει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ, καταθέσει στην εφορία τελικά 2.000 ευρώ θα φορολογηθεί επιπλέον. Μέχρι σήμερα ίσχυε η φορολόγηση του ποσού που δεν κατατέθηκε σε αποδείξεις με συντελεστή 10%.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση αυξάνει το συντελεστή στο 21% με σκοπό να συγκεντρώσει άμεσα χρήματα στα ταμεία της. Πάντως, το μέτρο φαίνεται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στους φορολογούμενους καθώς θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ξόδεψαν όλο το ποσό του μισθού τους.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται και ο φόρος των ναυτικών στο 150%- 223%, ενώ τα οικογενειακά επιδόματα θα φορολογούνται από τούδε και στο εξής. Η φοροελάφρυνση από την προσκόμιση αποδείξεων για ιατρικά και διατροφή θα είναι στο 10%, ενώ τέλος δίνεται στις εκπτώσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τους τόκους, τα ενοίκια, τα δίδακτρα και τα ασφαλιστικά.

ΠΗΓΗ : newsnow.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights