Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Συνδέεται η Λευκάδα με αυτοκινητόδρομο. Προχωρά η περιβαλλοντική αδειοδότηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ του δρόμου Λευκάδα – Άγιος Νικόλαος – Βόνιτσα και Άγιος Νικόλαος – Άκτιοτου δρόμου σύνδεσης της Λευκάδας με τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία – Άκτιο

 

Θετική εξέλιξη είχαν οι συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του δρόμου Λευκάδα – Βόνιτσα. Μετά την συνάντηση που είχε με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, για την οποία είχαμε ενημερώσει με Δελτίο Τύπου στις 16-2-2011, ο βουλευτής είχε νέα επικοινωνία και συναντήσεις με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει και η λίμνη Βουλκαριά στον Άγιο Νικόλαο.

Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω ενεργειών και διαβουλεύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα με ομόφωνη απόφασή του παρέσχε την σύμφωνη γνώμη του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αδειοδότηση του έργου, σύμφωνα με όσα διαλαμβάνονται στο αρ. πρωτ. 266/28-2-2011 έγγραφο, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας, σας επισυνάπτουμε και τις από 28/12/2010, 2/2/2011 και 3/3/2011 επιστολές του βουλευτή για το θέμα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού και τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη αντίστοιχα.

Ένα ακόμη πρόβλημα στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών και την δημοπράτηση του δρόμου σύνδεσης της Λευκάδας με τον αυτοκινητόδρομο ΑΜΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ επιλύεται. Η Λευκάδα με την κατασκευή των μεγάλων οδικών έργων στην ευρύτερη περιοχή πρέπει και μπορεί να καταστεί κέντρο της Μεσοδυτικής Ελλάδας.

Στις ενέργειες του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη βοήθησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Αργύρης, βουλευτής Ιωαννίνων και οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης (Αιτωλοακαρνανίας) και Παύλος Στασινός (Άρτας).

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *