Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

«Γύφτικο παζάρι» στην πλάτη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Άφαντοι οι τοπικοί Εμποροεπαγγελματικοί Σύλλογοι της Λευκάδας

Αυξήσεις    από 204% έως  το ασύλληπτο 1600%  σε  δηλωμένα εισοδήματα κάτω των 16.000 euro σχεδιάζουν οι Τροϊκανοί  κι η κυβέρνηση που τους υπηρετεί, δείτε τον πίνακα:

Ο δυσβάσταχτος φόρος ο οποίος ανεβοκατεβαίνει, από το 35%, στο 20% και στο 28% για να καταλήξει γύρω στο 30% , ανάλογα τις αντιδράσεις, φαίνεται να μην απασχολεί τους Επαγγελματικούς και Εμπορικούς Συλλόγους  τόσο της Λευκάδας, όσο και του Μεγανησίου.

Επίσης φαίνεται να μην απασχολεί και το  Επιμελητήριο Λευκάδας που φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα, μπροστά στο  80% των μικροεπιχειρηματιών της Λευκάδας που αγωνιούν για το αύριο.

Η χαλαρή αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος και η σιγή ιχθύος, γύρω από τη προσπάθεια της κυβέρνησης να καθαρίσει μετά την εργατική τάξη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στο όνομα της φοροδιαφυγής και της κάθαρσης,  μόνο με την λογική  της ταύτισης και της συμπόρευσης με την αδιέξοδη  κυβερνητική πολιτική των διοικητικών συμβουλίων εξηγείται. Και εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, οφείλουν οι γενικές συνελεύσεις ν’ αποκαταστήσουν την αντιπροσώπευση σε αυτά το συντομότερο δυνατό.

Οι μικρομεσαίοι πρέπει σήμερα και σε κάθε κάλεσμα να βρίσκονται μαζί με την εργατική τάξη στους δρόμους και ν’ αντιμετωπίσουν από κοινού την νέα φοροεπιδρομή της τροϊκανής κυβέρνησης. Χωρίς ακμάζουσα εργατική τάξη δεν υπάρχουν μικρομεσαίοι. Χωρίς μικρομεσαία τάξη δεν υπάρχει αύριο για την Ελλάδα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Βασίλης Καββαδάς στον Ολυμπιακό

Στα ερυθρόλευκα ντύνεται ο  Λευκαδίτης μπασκετμπωλίστας Βασίλης Καββαδάς για πέντε χρόνια.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: “Η ΚΑΕ Ολυμπιακός […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.