Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Σεπτεμβρίου 2021

Θα ισχύει και για αγροτεμάχια ο νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα από το 2013

Tο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ θα ενσωματώνει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά, αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο που τελεί υπο την έγκριση της τρόικας θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο και στόχος του υπουργείου είναι «να λάβει λιγότερα αλλά από περισσότερους».

Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, ενώ το αφορολόγητο όριο τίθεται στα 100.000 ευρώ.

Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ και θα ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ .

Η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο ο Ενιαίος Φόρος για όσα ακίνητα ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6 ως 3%.

Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα, η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τον συντελεστή του φόρου σε όσα ακίνητα χρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από ιδιοκτήτες-επιχειρήσεις από 1% σε 3%.

ΠΗΓΗ : newpost.gr via tovima.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *