Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Ετοιμάζουν δημάρχους στηριζόμενους σε «ευρύτερες συναινέσεις», στα πρότυπα της συγκυβέρνησης

Οι πρόσφατες  βουλευτικές εκλογές ανέδειξαν στο Μεγανήσι τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ απόλυτο νικητή και ρυθμιστή των πολιτικών δρώμενων  του τόπου, εξέλιξη για την οποία θορυβήθηκαν όσοι είχαν κι ήλεγχαν μέχρι σήμερα την εξουσία.

Έτσι, από καιρό τώρα,  αναζητούνται λύσεις που θα αναστρέψουν τη φθίνουσα πορεία της παράταξης που ελέγχει τον δήμο αλλά και της ομαλής μετάβασης σε μια διάδοχη κατάσταση που δεν θ΄ απειλήσει τα συμφέροντα των ολίγων που τα τελευταία χρόνια κρατούν τα ηνία και ελέγχουν  το νησί· μιας μειοψηφίας φιλελεύθερων επιχειρηματιών που εξασφαλίζουν προνόμια, χάριν των παραχωρήσεων στην κεντρική εξουσία μιας απρόσκοπτης εφαρμογής ενός άκρατου φιλελευθερισμού και  ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας προς όφελος των ξένων επενδυτών, αδιαφορώντας  στο όνομα του Κεφαλαίου για την  μοίρα των Μεγανησιωτών που τα τελευταία χρόνια φθίνουν δημογραφικά, αφήνοντας  ελεύθερο πεδίο στην άλωση του νησιού από ξένα  επενδυτικά κεφάλαια.

Δεν είναι καθόλο τυχαίο ότι, και στο Μεγανήσι βομβαρδιζόμαστε στην κυριολεξία από διαφορετικά πρόσωπα,  από συναινετικές προτάσεις του τύπου “όλοι μαζί για το καλό του Μεγανησίου”, “να φύγω εγώ, να φύγεις κι εσύ κι οι άλλοι να τα βρούνε”, “γιατί ρε παιδιά μαλώνετε” κ.λπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι, άνθρωποι από φαινομενικά διαφορετικούς πολιτικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) δέχονται να βρεθούν κάτω από ίδιες στέγες και να δειπνήσουν! Το στοίχημα είναι να δεχθεί ο κόσμος ως μοναδική λύση την συναίνεση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση· να πειστεί  ότι αποτελεί μονόδρομο και να μην αντιδρά στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου. Αφού, ενδεχομένως, και το δικό του κόμμα συμμετέχει στον δήμο, δεν θ’ αντισταθεί στο κλείσιμο κι άλλων σχολείων και νοσοκομείων, στο σταμάτημα  ενδεχομένως της “Βοήθειας στο σπίτι”  κι άλλων κοινωνικών παροχών και προγραμμάτων, όπως λ.χ. η μεταφορά των μαθητών, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.α.

Θα δεχτεί έτσι αμαχητί τη μοίρα του, υπό την ψευδαίσθηση της συγκυβέρνησης κι υπό την λογική του μονόδρομου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά και επίθεση δημοτικού συμβούλου στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γεράσιμο Κατωπόδη

Η παράταξη «Μεγανήσι με όραμα» καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη εξύβριση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.