Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε… Με δύο “καυτά” θέματα στην ατζέντα του ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος

Αναμφίβολα η εβδομάδα που τελειώνει αλλά και αυτή που έρχεται είναι για τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνο αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλούσιες σε “συγκινήσεις”. Δεν θα πλήξει ούτε ο ίδιος, ούτε το Δ.Σ, ούτε οι Μεγανησιώτες, οι εντός και οι εκτός, ούτε η ΚΕΠΜ που έχει εκφραστεί για τα δύο θέματα.

Από τη μία η σύμβαση για το νερό που έχει λάβει διαστάσεις “εμφυλίου” και από την άλλη η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Μεγανησίου αυτή την Παρασκευή 24/8 στις 6 το απόγευμα, για την τύχη της σύμβασης του τουριστικού καταφυγίου Βαθέος ύστερα από αίτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά. Μία -ας μας επιτραπεί η έκφραση- “μάχη” που όπως έχει διαφανεί τον τελευταίο καιρό δεν είναι προσώπων αλλά πολιτική. Ξεκινά από τον πρώτο μεταξύ ίσων και φτάνει μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο σε θεσμικό επίπεδο και που οι πραγματικές πολιτικές θα αναμετρηθούν με την πραγματική βούληση για την …πραγματικότητα που θα παραχθεί μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Όλα αυτά μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον με εύθραστες ισορροπίες και συνάμα τραγικό οικονομικά, που στη δίνη του έχει πέσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δήμους να “κατεβάζουν ρολά” και δημάρχους να παραιτούνται, αφού η οικονομική ασφυξία λόγω των περικοπών στους πόρους της κατά 29% από την κυβέρνηση τους οδηγεί σε  διάλυση. Ή για να μην είμαστε τόσο σκληροί όσο o πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, σε ρόλο μάλλον “επίτιμο”. Μέσα στη δίνη αυτή και οι δημότες της χώρας που ζουν ένα βάρβαρο παρόν και ένα κλίμα νεποτισμού.

Τώρα στο θέμα της υδροδότησης του Μεγανησίου. Καυτό, όντως! Χωρίς ειρωνικό υπονοούμενο. Η δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας που θα γίνει την Δευτέρα 27-08-2012 και ώρα 14.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας θα περιλαμβάνει μ.α. και το θέμα υπ’ αρ. 12 “Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Μεγανησίου για την υδροδότησή του από την γεώτρηση Βαυκερής“.

Υπενθυμίζεται ότι με κείμενό τους και συλλογή υπογραφών κάτοικοι της Βαυκερής, του Νυδριού και του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελλομένου ζητούν την κατάργηση της υφιστάμενης σύμβασης και το Μεγανήσι να υδρεύεται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο (βλ. σχετικά εδώ).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.