Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Κυβέρνηση: Από το “ΟΧΙ” στις απολύσεις στο “ΝΑΙ” της εφεδρείας και της απόλυσης συμβασιούχων

Εξήντα φορείς του Δημοσίου οι οποίοι αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν μέχρι το χειμώνα, εξετάζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μια συμβολική, πρώτη, κίνηση τόσο προς τος εξωτερικό, όσο και προς το εσωτερικό θα προχωρήσει στην κατεύθυνση της μείωσης του κράτους στοχεύοντας στο να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι συγκεκριμένοι 60 οργανισμοί ανήκουν στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Υγείας και απασχολούν περισσότερους από 3 χιλιάδες εργαζόμενους.

Σχετικά μ΄ αυτούς η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα τριπλό σύστημα.

Συγκεκριμένα:

– Απόλυση των συμβασιούχων με τη λήξη της σύμβασης που έχουν υπογράψει οποτεδήποτε κι αν αυτή λήγει.

– Υποχρεωτική μετάταξη των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου

– Επαναφορά (εφόσον γίνει δεκτό από την τρόικα) του θεσμού της εφεδρείας για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κορυφαία θέση στη λίστα της κυβέρνησης για το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων καταλαμβάνουν οι παρακάτω οργανισμοί:

«ΣΥΝΘΕΣΗ»: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Ειδικό Ταμείο Οργανώσεων Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης «ΑΘΗΝΑ», Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, «ΕΔΡΑ»: Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, «ΑΛΘΑΙΑ»: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας Παρέμβασης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Συν-ειρμός»: Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, Ελληνική Εταιρεία προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, Ωδείο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ΙΑΣΙΣ, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη.

ΠΗΓΗ : capital.gr via athina984.gr

Σχετικά

Δείτε από το πεδίο “αναζήτηση” του Μeganisi News εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

  1. Ακόμα και η έννοια του «ευρύτερου δημόσιου τομέα» είναι προκλητική. Αυτή η ελληνική πατέντα επινοήθηκε για να παρακαμφθεί (από όλα τα κόμματα) ο νόμος Πεπονή – έτσι ώστε να διορίζουν τους κομματικούς τους στρατούς στον «ευρύτερο», χωρίς ΑΣΕΠ. Ο δημόσιος τομέας οφείλει να είναι όσο πιο στενός γίνεται. Δεν θέλουμε ένα κράτος επιχειρηματία.

    Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει. Το κράτος θα πρέπει να έχει λίγους και αυξημένων ικανοτήτων λειτουργούς, που θα έχουν ρυθμιστικό ρόλο. Οι μετατάξεις, η εφεδρεία, τα ποσοστά περικοπών απλώς κάνουν το πρόβλημα μεγαλύτερο και φέρνουν την χρεοκοπία ένα βήμα πιο κοντά. Ο σκοπός μας δεν είναι να «τιμωρηθούν» οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, αλλά να δημιουργήσουμε μια άλλη Δημόσια Διοίκηση. Το μεγαλύτερο έγκλημα του πελατειακού κράτους είναι το ότι δεσμεύει ένα τεράστιο δυναμικό ανθρώπων, που θα μπορούσαν να απογειώσουν την ελληνική οικονομία, υποχρεώνοντας τους να ασχολούνται με καρμπόν, σφραγίδες και διαβιβαστικά. Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να βρουν ουσιαστικό παραγωγικό ρόλο σε μια νέα Ελλάδα, που θα αναπτύσσεται.

    1. Αυτό δεν είναι σχόλιο, είναι τσιτάτο.
      Περισσότερα στο http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/2011-11-02-20-08-35.
      Τόσο δύσκολο σας είναι;
      Εν συντομία, σαφώς και υπάρχουν αδυναμίες στη Δημόσια Διοίκηση, όπως υπάρχουν και αντικειμενικά -και μάλιστα ιστορικά δεδομένα- για το πως, με ποιο σκοπό και από ποιους δημιουργήθηκε αυτό που σήμερα εσείς θεωρείτε “άρρωστο” και πιστεύετε ότι θα πρέπει ο “θεράπων ιατρός” να είναι αυτό το νεοφιλελεύθερο σύστημα που σήμερα σώζεται με δανεικά που δεν είναι παρά τα λεφτά (πετσοκομμένα) των μισθωτών, των συνταξιούχων, των νεόπτωχων, των ομολογιούχων και που γι’ αυτό το λόγο επιθυμεί προφανώς το ίδιο το σύστημα να τους εκφράσει το μεγάλο του “ευχαριστώ” με το να (εξ)αγοράσει με τα δικά τους λεφτά κάτι που δεν ήταν και δεν είναι δικό του, για να τους προσφέρει -με το αζημίωτο πάντα- τις υπηρεσίες που προσδοκούν, ανταποδοτικά. Μόνο που η ανταπόδοση στον νεοφιλελεύθερο ιδιώτη μεταφράζεται ως “κόστος+επιθυμητό κέρδος=τιμή πώλησης”. Πόσοι άραγε (θα) μπορούν να πληρώνουν; Δεν είδα δα κανένα μιθωτό, μισθοσυντήρητο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα να φοροδιαφεύγει.
      Μην επεκταθώ. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι φοροδιαφεύγουν και το διαδίκτυο βρίθει από δημοσιεύματα. Εξάλλου το γεγονός ότι κάθε τόσο και λιγάκι λαμβάνονται -υποτίθεται- μέτρα για την καταπολέμηση της φορο-, εισφοροδιαφυγής από “μεγάλους”, τους οποίους εσείς θεωρείτε “Πανάκεια” για επενδύσεις και εξαγορές κρατικής περιουσίας (με την ευρεία έννοια), μαρτυρά το πόσο διαδεδομένη αυτή η πρακτική στους συγκεκριμένους κύκλους είναι.
      Κύριε Αραβανή, καλό είναι να πιστεύετε σε κάτι και να μάχεστε γι’ αυτό. Αλλά καλό και χρήσιμο είναι επίσης να έχετε και ιστορικά και συγκριτικά δεδομένα, προκειμένου να στηρίζετε την όποια άποψή σας ή εκείνη τέλος πάντων που πιστεύετε ότι σας εκφράζει.

  2. Κύριε Γατή είμαι πολύ χαρούμενος που μελετάτε τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά. Η Δημιουργία Ξανά ώς κόμμα, ελεύθερο, δημοκρατικό, και ανεξάρτητο απο αγκυλώσεις και ταμπέλες σας καλεί εσάς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε ελεύθερη διαβούλευση των θέσεων του κόμματος ώστε να γίνουμε καλύτεροι και με αυτό τον τρόπο να προσφέρουμε τα μέγιστα σαν πολιτικός οργανισμός στη χώρα.
    Εάν διαβάσετε καλά της θέσεις μας θα δείτε ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που μιλάμε κατά του νεοφιλελευθερισμού και ότι η παγκόσμια οικονομία έχει έρθει σε τέτοιο σήμείο λόγω της ανεξέλενκτης μόχλευσης κεφαλαίων και χωρίς κανόνων από τις κυβερνήσεις, οικονομία. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η οικονομία αυτορυθμίζεται. Πρέπει να ελένχεται αυστηρά απο τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
    Σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε.
    Εδώ όμως στην Ελλάδα, έχουμε ένα άλλο φαινόμενο. Έχουμε ένα κράτος που λειτουργούσε και λειτουργεί ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε κόμματος- συμμορίας που βρισκόνταν στην εξουσία. Που για να βρίσκεται και να συντηρείται στην εξουσία διόριζε χιλιάδες στο δημόσιο τομέα χωρίς λόγο και αιτία, δημιουργούσε νέους οργανισμούς χωρίς αντικείμενο γαλούχισε και ΣΥΝΤΗΡΕΙ απατεώνες μεγαλοσυνδικα-ΛΗΣΤΕΣ, και κρατικοδίαίτους επιχειρηματίες.
    Καί όταν τα δανεικά σταμάτησαν, άρχισαν τα προβλήματα.
    Θεώρησε ότι θα τους βόλεβαν οι οριζόντιες μειώσεις μισθών επί δικαίων και αδίκων.
    Αυξήσεις Φ.Π.Α, έκτατες εισφορές,και καμμία μέριμνα για τη μεγάλη λέλαπα της οικονομίας, την φοροδιαφυγή.
    Νομίζω κύριε Γατή συμφωνούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία και θα ληθεί μόνο με κρατικό νοικοκύρεμα και με ανάπτυξη. Διαφωνούμε νομίζω στο τρόπο.
    Εγώ προσωπικά πιστεύω στο λιγότερο, ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, που έχει το ρόλο αυστηρού επόπτη στην ιδιωτική οικονομία η οποία θα φέρει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

    Με εκτίμηση
    Αραβανής Δημήτριος
    Εκπρόσωπος Δημιουργίας Ξανά!
    για τον Νομό Λευκάδας

    6944690581
    aravanisd@gmail.com
    http://www.dimiourgiaxana.gr/

    1. Κύριε Αραβανή,
      δεν έχω διαβάσει τις θέσεις της «Δημιουργίας, ξανά», μόνο. Και δεν τις μελετώ. Επιπλέον, δεν διαφωνούμε στον τρόπο, διαφωνούμε ιδεολογικά. Μπορώ απλά να σας πω ότι είμαστε στο ίδιο πολιτικό σύστημα, αλλά ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές.
      Τώρα ότι δεν είσαστε ως κόμμα νεοφιλελεύθεροι ή έστω φιλελεύθεροι, μάλλον κάπου έχει βραχυκυκλώσει το πράμα.
      Κι εγώ, αν θέλετε, με τη σειρά μου δεν είμαι κρατιστής, έτσι όπως ερμηνεύεται τα τελευταία χρόνια ο όρος. Γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε κράτος και κρατισμό. Σήμερα τις θεωρούν κάποιοι τις έννοιες ίδιες, σχεδόν ταυτόσημες, γιατί έτσι τους εξυπηρετεί. Και καταλαβαίνετε κι εσείς το λόγο.
      Διαφωνώ, όμως, κάθετα με την πώληση, μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, δημόσιας περιουσίας, μιας περιουσίας που χτίστηκε με τις πλάτες και τον ιδρώτα απλών εργαζόμενων ανθρώπων (του λαού που λέμε απλά) και που κάποιοι την θεωρούν φέουδο λες και πρόκειται για το σπίτι τους. Τέτοιοι … νοικοκυραίοι, πωλητές ή αγοραστές, να μας λείπουν καλύτερα…
      Το πρόβλημα, τέλος, στην οικονομία δεν είναι αυτοφυές κύριε Αραβανή. Έχει λόγο, αιτία, υπόβαθρο. Μην εισέλθω τώρα σε άλλες θεωρίες κλπ. Η ώρα είναι περασμένη και … θα μας “κυνηγήσει” και ο Γαβρίλης :)
      Αν θες να λύσεις το πρόβλημα της οικονομίας έτσι όπως αυτή είναι σήμερα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις στη ρίζα του, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες πολιτικές προς όφελος όλων των πολιτών, με ανταποδοτικότητα ισάξια αλλά και παραπάνω αυτών που στο κράτος οι ίδιοι παράγουν και προσφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights