Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαΐου 2022

Οι προσλήψεις στον Δ. Λευκάδας – Απόσυρση ν/σ υπ. Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΣΤΟΝ Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»

Εργαζόμενοι εργαζόμενες  Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες

Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα στέλνουν στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης εκατομμύρια εργαζόμενους., με κατάργηση  των συλλογικών συμβάσεων,  απολύσεις στο δημόσιο τομέα και όλων των συμβασιούχων, ο νέος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ»  Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ στην πρώτη του συνεδρίαση προχώρησε στην σύναψη συμβάσεων  ορισμένου χρόνου, δίμηνες συμβάσεις αλλά και εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής όλων των προηγούμενων Δημοτικών και Νομαρχιακών αρχών για μείωση του “κόστους εργασίας” και διεύρυνση της ευελιξίας στην εργασία»

Το αισχρό καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ιδίως  των εργαζομένων με μπλοκάκι ( μαύρη ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα εργασία) προωθείται την στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι στο Δήμο Λευκάδας είναι ορισμένου χρόνου, απλήρωτοι  και με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Η νέα δημοτική αρχή με τον τρόπο αυτό υλοποιεί τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τον οποίο ψήφισε και τώρα εφαρμόζει σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αποδέχεται την παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ και δεν την ενδιαφέρει η τύχη των προγραμμάτων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ», δεν την ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί  δεν καλύπτουν  ούτε το 50% των αναγκών. Ταυτόχρονα αποδέχεται το οικονομικό βάρος για την υλοποίησή όλων των παραπάνω να  μεταφέρεται  στα λαϊκά στρώματα.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κοινή δράση όλους τους εργαζόμενους, όλους τους Λευκαδίτες για να σταματήσει η ομηρία κάθε εργαζόμενου «παλιού» και «νέου» , να μην έχουμε πια κανένα συμβασιούχο στο Δ. Λευκάδας, αλλά εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

Τώρα που επιχειρούν να παρουσιάσουν τους ηλικιωμένους και τα ΑμΕΑ ως υπαίτιους για την ανεργία των άλλων μελών της οικογένειας, ειδικά των γυναικών, θα πρέπει να απαιτήσουμε

 • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.
 • Δωρεάν Κρατικές υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας σε συνδυασμό με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες για οικιακή βοήθεια κλπ, για όλους όσοι, με επιστημονικά κριτήρια, έχουν ανάγκη (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κλπ).
 • Αντίστοιχα κρατικές δομές πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί, εστιατόρια κλπ).
 • Προστασία ανέργων.

Η απεργία στις 10 του Φλεβάρη είναι δύσκολη αναμέτρηση που πρέπει να κερδηθεί

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνολικά τα λαϊκά στρώματα να παρέμβουν τώρα, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, μπροστά στην κλιμάκωση του γενικού πολέμου που η κυβέρνηση το κεφάλαιο και οι Δημοτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ενάντια τους.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ  10 πμ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

Λευκάδα 24/1/2011

……………………………………………………………………..

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που μετατρέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο για λίγους και πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες   Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες

Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό.

Μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει, δίνει τελειωτικό κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεγαλώνουν οι ταξικές ανισότητες στην υγεία. Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.

Στο όνομα πάντα του νοικοκυρέματος, της αποτελεσματικότητας κλπ. των παροχών Υγείας θα εξασφαλίζεται ένα “βασικό πακέτο” παροχών, το οποίο θα περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και όλα τα υπόλοιπα θα πληρώνονται από τους ασφαλισμένους πλήρως με δυσβάσταχτο κόστος για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Με το νομοσχέδιο καταργούνται νοσοκομειακές κλίνες, κλείνουν νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους εκτεθειμένους στις τρομακτικές ανεπάρκειες του συστήματος Υγείας.

Εκχωρείται το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων στους εργολάβους. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες εκμεταλλευόμενες δημόσιες υποδομές θα εμπορεύονται παροχές Υγείας αφαιμάζοντας το λαό. Οι προμήθειες των νοσοκομείων ανατίθενται σε εταιρείες, που θα κερδοσκοπούν σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Χιλιάδες είναι εκείνοι που θα χάσουν την ασφαλιστική κάλυψη, θα βρεθούν στο δρόμο ή θα υποχρεωθούν σε άμεσες πληρωμές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλα τα σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα και να οργανώσουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Υγεία και να αναπτύξουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με άλλες μαζικές λαϊκές οργανώσεις.

Τώρα στη μάχη για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Βιβλιάριο υγείας σε όλους, με πλήρεις και δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.
 • Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και κάθε πληρωμής ή συμμετοχής για φάρμακα και εξετάσεις.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό υλικό και στις υπηρεσίες Υγείας.
 • Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας.
 • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα ιατρεία  του ΙΚΑ.
 • Κάλυψη των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονο και επαρκή σε αριθμό ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
 • Να μην καταργηθούν νοσοκομειακές κλίνες στις δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας, καθώς και καμία υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ.
 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Κανένας  να μην πληρώνει για παροχές υγείας στο  Νοσοκομείο Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *