Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα Καλούδη στην Αριστερά

Φωτογραφία από mylefkada.gr

ΠΡΟΣ

κ. Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα Κ.Ε. Κ.Κ.Ε.

κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

κ. Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο Δημοκρατικής Αριστεράς

κ. Γιάννη Δημαρά, Πρόεδρο Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών

 

Κέρκυρα 26 Γενάρη 2012

 

Αξιότιμη, –οι Κυρία και Κύριοι Αρχηγοί,

1. Η χώρα διέρχεται τη χειρότερη περίοδό της μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ελλάδα, μία σχετικά πλούσια χώρα, κυρίως λόγω του τουρισμού, της ναυτιλίας και του ορυκτού πλούτου αλλά και των κυτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε περίοπτη γεωπολιτική θέση, χρεωκόπησε εξαιτίας ανάξιων και διεφθαρμένων πολιτικών ενταγμένων σε ένα κλειστό πολιτικό σύστημα εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., που καλλιέργησε, ευνοεί και διαιωνίζει το ακαταδίωκτο, την απόλυτη ατιμωρησία υπουργών και βουλευτών, που δεν υπόκεινται σε λογοδοσία, που είναι αλληλοεξαρτώμενο με επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τους απίστευτα πολυδάπανους προεκλογικούς αγώνες των 52 Δήμων της Β΄ Αθηνών κ.λ.π.

2. Είναι δυνατόν όταν ακόμη και για ένα πολιτιστικό σωματείο υπάρχει αυστηρή νομοθεσία από τον Αστικό Κώδικα και απαιτούνται 21 άτομα για την ίδρυση του και απαρτία του 50 % για να’ χει απαρτία, για τα κόμματα, κυρίως τα μέχρι σήμερα κυβερνητικά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να μην υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη της λειτουργίας τους, και του πραγματικού ελέγχου των οικονομικών τους, πολύ περισσότερο όταν εισπράττουν δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο δημόσιο χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τον κάθε Έλληνα, άμεσα και έμμεσα, πληρωτή φόρων;

Αρνούμαστε να πληρώνουμε πλέον με τη δυσβάσταχτη φορολογία κηφήνες, αργόμισθους, που δεν πάνε στην δουλειά τους στο Δημόσιο (και κάνουν μικροπολιτική ή είναι αναριχημένοι σε δημόσια αξιώματα) και ατιμώρητους κλέφτες του Δημοσίου Χρήματος.

Όταν ένα μαγαζί που πωλεί τυρόπιττες και δεν έχει πάρει επιδότηση από το κράτος δέχεται έλεγχο του ΣΔΟΕ έτσι και τα κόμματα που κυβερνούν μία χώρα και εισπράττουν δημόσιο χρήμα οφείλουν να δημοσιοποιούν αναλυτικά στοιχεία που ακριβώς ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογούμενων.

Πως θα πεισθούν οι πληρωτές των φόρων να μη κάνουν φοροδιαφυγή, όταν δεν ξέρουν που πάνε τα χρήματά τους;

3. Ο πληττόμενος λαός από τα κόμματα του Μνημονίου και της Εξουσίας, οι ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ, οι άνεργοι νέοι, οι εξαθλιωμένοι, οι νεόπτωχοι, οι εξαφανιζόμενοι επαγγελματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, οι εργαζόμενοι στην μαύρη αγορά για 300 – 400 ευρώ το μήνα, οι αγρότες, οι αποκλεισμένοι και αδικημένοι ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ αναζητούν άμεσα Γνήσια και Αξιόπιστη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ.

4. Η πολιτική κατάρρευση του άλλοτε ΠΑΣΟΚ εξ’ αιτίας της εισαγωγής από τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου = δολλαρίου = ΗΠΑ μέσω του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της εφαρμογής της πιο αδίστακης αντιλαϊκής ακροδεξιάς πολιτικής που γνώρισε ποτέ το νεοελληνικό κράτος, σε πλήρη διάσταση με τη λαϊκή εντολή, αφού ο Λαός εξαπατήθηκε από το σύνθημα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ,

άφησε χωρίς πολιτική έκφραση σήμερα τις παραπάνω κοινωνικές τάξεις και κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ:

• Νεολαία

• Άνεργοι νέοι και νέες

• Εργαζόμενοι

• Αγρότες

• Επαγγελματίες

• Ελεύθεροι επαγγελματίες

• Βιοτέχνες

• Έμποροι

• Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες

Ο λαός προσβλέπει στην εκλογική συνεργασία των κομμάτων σας σήμερα, όπως οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αλλά και εμείς που είμαστε μέσα στη κοινωνία καλά ξέρουμε, εμείς που κατεβήκαμε στις εκλογές ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Περιφερειακή Παράταξη με δύο πολιτικούς άξονες:

– ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ και

– ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ.

Εύλογα σήμερα όλοι οι παραπάνω δεν αρκούνται στη ψήφο καταδίκης σε ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – Καρατζαφέρη, αλλά αναρωτιώνται:

• Θέλετε να τους εκφράσετε πολιτικά;

• Θέλετε να διακυβερνήσετε τη χώρα;

• Θέλετε έμπρακτα, τώρα που υπάρχει το κατώτατο σημείο του σάπιου δικομματισμού, να ανατραπεί αυτό το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα;

• Θέλετε να ανακουφίσετε οικονομικά και πολιτικά τον λαό για να του δώσετε τώρα ΕΣΕΙΣ ξανά και ΑΜΕΣΑ, την αξιοπρέπειά του και την αισιοδοξία του, που τόσο πολύ τη χρειάζεται;

Εάν όχι, να το πείτε καθαρά.

Εάν ναι, τότε ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ των κομμάτων σας, με βάση ένα ελάχιστο πρόγραμμα, το οποίο εν τοις πράγμασι υπάρχει με βάση τις μέχρι σήμερα θέσεις σας, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Άμεση καθιέρωση της απλής και άδολης Απλής Αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

2. Συντακτική Εθνοσυνέλευση για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος (πλην της μορφής του πολιτεύματος ως Αβασίλευτης Δημοκρατίας) που θα καταγράψει τη σημερινή δίκαιη απαίτηση του λαού (μεταξύ άλλων) για:

α) Απαράγραπτο ισοβίως και αναδρομικά από το 1974 για όλα τα εγκλήματα υπουργών και βουλευτών που έκλεψαν, διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και ρητή πρόβλεψη για δήμευση των περιουσιών τους.

β) Εκλογή της Ηγεσίας της Δικαιοσύνης (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι Σ.τ.Ε., Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου, από ένα ευρύτερο εκλογικό Σώμα στο οποίο να συμμετέχουν Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, ΓΣΕΕ κ.λ.π. και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση που με το σημερινό σύστημα χειραγωγεί ασύστολα και χυδαία τη Δικαιοσύνη (π.χ. τηλεφωνική ψηφοφορία Αρεοπαγιτών για τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους).

γ) Το Πόθεν έσχες υπουργών, βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων πρ. Νομαρχών κ.λ.π. από το 1974 να’ ναι μόνιμα αναρτημένο στο διαδίκτυο, και όχι το αισχρό μόνον για …15 ημέρες και μάλιστα χωρίς δυνατότητα αποθήκευσης ή εκτύπωσης!!!!

δ) Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100 και σύσταση και δευτέρου Νομοθετικού Σώματος, της Γερουσίας, με 2 Γερουσιαστές από κάθε νομό για να υπάρξει, μία καλύτερη θέση για τις Περιφέρειες της Ελλάδας, μιας δήθεν ευρωπαϊκής χώρας με τριτοκοσμικό όμως χαρακτήρα, αφού η Αθήνα συγκεντρώνει σχεδόν το 60 % του πληθυσμού και το 70 % του πλούτου, μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη.

(Υπάρχει περίπτωση ποτέ με το 60 % του πληθυσμού στην Αθήνα και με τη σχετική πλειοψηφία των βουλευτών να εκλέγονται στην Αθήνα, να γίνει αποκέντρωση και να πάει η χώρα μπροστά, όταν το πελατειακό ρουσφετολογικό σύστημα υπουργών – βουλευτών Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό και αθηνοκεντρικό – αλληλοεξαρτώμενο;

Την ίδια ώρα που η Γερμανία έχει 7 κρατίδια, είναι αποκεντρωμένη και παράγει ακόμα και φράουλες που κάποτε τις εισήγαγε όλες από την Ελλάδα;)

ε) Όλες οι εξουσίες τοπικού χαρακτήρα περιέρχονται στους Δήμους και της Περιφέρεις και το κράτος να περιορισθεί στον επιτελικό-στρατηγικό κλασσικό του ρόλο και χαρακτήρα, με το Στρατό για την Άμυνα της χώρας, τη Δικαιοσύνη, τη κρατική Αστυνομία για τη πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, τις Οικονομικές Υπηρεσίες, τη Παιδεία και την Υγεία.

Σε αυτό μπορούν και πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:

Τα Παλλαϊκά αιτήματα για :

Να καταργηθεί η σύνταξη υπουργών και βουλευτών, αφού υπεραρκεί η σύνταξη του επαγγέλματός τους,

(άλλωστε όλοι λένε ότι πάνε για να προσφέρουν στο τόπο και όχι για να βολευτούν αυτοί και οι κολλητοί τους).

Να μειωθεί ο μισθός των υπουργών-βουλευτών σε 3.000 €, το μήνα πρώτον για να δώσουν το καλό παράδειγμα στο λαό και δεύτερον για να αντιληφθούν και πως ζεί σήμερα ο λαός, εάν μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του, εάν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του και μαζί με αυτό και χαράτσια και να υφίσταται και τη κτηνωδία του νόμου των μνημονιακών να του …κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα εάν δεν μπορεί να πληρώσει ταυτόχρονα το χαράτσι !!!!

Να μειωθεί τουλάχιστον στο 1/3 η κρατική επιδότηση στα κόμματα.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Εμείς ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ και συνεχώς υποβαθμισμένοι από το αδηφάγο αθηνοκεντρικό κράτος, ζητάμε αδιαπραγμάτευτα:

1) Ότι και στα Νησιά του Αιγαίου, δηλαδή:

α) Μείωση του ΦΠΑ στο 5 %, όπως και στα Νησιά του Αιγαίου.

β) Επιδότηση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων, κ.λ.π.

2. ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, με βάση το άρθρο 101 παρ. 4 του Συντάγματος, δηλαδή:

1. Καθημερινές αεροπορικές και ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, όπως μας αξίζουν.

2. Εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και επιδότηση των εισιτηρίων, όπως για 10ετίες συμβαίνει με αστρονομικά ποσά στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και στη Θεσσαλονίκης και στον ΟΣΕ με 5 δις ευρώ ετησίως από την Ευρώπη, από τις … άγονες γραμμές. Ακόμη και τα λεωφορεία των αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών αγοράστηκαν με 50 % επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3. Το 60 % των άμεσων και έμμεσων φόρων (ΦΠΑ κ.λ.π.) να παραμένει αυτόματα στον τόπο είσπραξης, στα νησιά μας για επανεπενδύσεις.

4. Θεσμική Ισχυροποίηση με αρμοδιότητες των Δήμων και της Περιφέρειας.

5. Το 60 % τα από τα καθαρά κέρδη Αεροδρομίων και Λιμανιών παραμένουν αυτόματα στον τόπο είσπραξης και αποδίδονται εξ ημισείας στη Περιφέρεια και στον οικείο Δήμο.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο λαός σήμερα αναζητά άμεσα μία εναλλακτική διακυβέρνηση από τη Κεντροαριστερά.

Τα κόμματά σας έχουν καθαρό πολιτικό μητρώο, καθόσον μέχρι σήμερα δεν κυβέρνησαν.

Ο λαός όμως είναι ενοχλημένος και δυσαρεστημένος από αυτή τη πολυδιάσπαση της Αριστεράς, η οποία του δημιουργεί πολιτική ανασφάλεια και έλλειψη κυβερνητικής προοπτικής, διότι απαιτεί άμεση λύση των προβλημάτων του, ζητά εφαρμογή της θεωρίας στη πράξη.

Ο λαός προσβλέπει σε μία προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία σας, σε έναν προεκλογικό Συνασπισμό των κομμάτων της Αριστεράς που μπορούν ταυτόχρονα να διατηρήσουν τη κομματική αυτονομία τους.

Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται κάθε 30 χρόνια.

Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας στον ενιαίο τότε ΣΥΝ με Πρόεδρο τον Χαρίλαο και Γραμματέα τον Λ. Κύρκο, με το ΠΑΣΟΚ, με πρώτο νομοθέτημα τη καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Τότε ο Φλωράκης με τον Κύρκο συνεπικουρούμενοι από τα δύο Πολιτικά Γραφεία ΚΚΕ και ΚΚΕΕΣ προτίμησαν τη κυβερνητική συνεργασία με τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. και χάθηκε μία μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

Εάν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του Ανδρέα, η χώρα, θα είχε ανανεωθεί και θά’ χε εξυγιανθεί από τις ιδέες και τις εφαρμοσμένες θέσεις της Αριστεράς, θά ‘χε διευρυνθεί η Δημοκρατία, θα’ χαν επεκταθεί οι λαϊκές κατακτήσεις και το κλειστό και ελάχιστα αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας δεν θα είχε φτάσει στο σημερινό κατάντημα νά’ ναι διεφθαρμένο, σάπιο, παντελώς αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό, με αποτέλεσμα να χρεωκοπήσει τη χώρα.

Ένας εκλογικός συνασπισμός των κομμάτων σας σήμερα θα κερδίσει μία τεράστια, συντριπτική εκλογική νίκη, με τεράστια πλειοψηφία στη Βουλή αλλά και πολιτική νίκη που θα αναγκάσει τον ξένο παράγοντα να διαγράψει το μισό χρέος, θα φέρει αλλαγή του πολιτικού κλίματος και καταλυτικές επιδράσεις σε όλη την Ευρώπη και θα βελτιώσει άμεσα το εισόδημα και τη δημοκρατική θέση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.

Υπάρχει η εμπειρία των εκλογικών και κυβερνητικών πολιτικών συνασπισμών της Κεντροαριστεράς στη Γαλλία, στην Ιταλία, κ.λ.π. από τον Λ. Μπλούμ μέχρι σήμερα, με ευεργετικά αποτελέσματα για το λαό.

Διαφορετικά ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΣΠΡΩΧΘΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. του κ. Σαμαρά και τις λοιπές δυνάμεις του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, τις υπαίτιες της οικονομικής χρεωκοπίας και της ληστείας της χώρας και του λαού.

Ας μη χαθεί και αυτή η ιστορική ευκαιρία για το λαό και το έθνος μας!

Με εκτίμηση

Γιώργος Καλούδης

Δικηγόρος Α.Π & Σ.τ.Ε.

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης

“ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights