Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Επανέρχεται η δεύτερη ξένη γλώσσα στο Δημοτικό

Μπορεί να μην έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το θέμα της πρόσληψης των περισσότερων καθηγητών ξένων γλωσσών, ωστόσο ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των καθηγητών ξένων γλωσσών έκανε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρει το esos.gr, όσον αφορά το Δημοτικό επανέρχεται από το νέο σχολικό έτος η παράλληλη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας σε όλα τα 6/ θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία και τα σχολεία με ΕΑΕΠ.

Παράλληλα, ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας είναι 12 μαθητές ή 10 μαθητές σε απομονωμένα Δημοτικά Σχολεία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές που θα φοιτήσουν στην ΣΤ΄ το σχολικό έτος 2012-2013 να επιλέξουν τη γλώσσα την οποία επιθυμούν να διδαχθούν.

Για το Γυμνάσιο εξακολουθεί να ισχύει ο θεσμός της παράλληλης διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο με ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος τους 12 και 10 μαθητές σε απομονωμένα Σχολεία.

Ακόμα, καταργείται ο περιορισμός ύπαρξης οργανικά τοποθετημένου εκπαιδευτικού και αντικαθίσταται από την προϋπόθεση ύπαρξης διορισμένου εκπαιδευτικού με διαθέσιμες ώρες στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τέλος, για το Λύκειο, επανέρχεται από το σχολικό έτος 2012-2013 η επιλογή ως ξένης γλώσσας μίας εκ των γλωσσών που διδάχθηκαν οι μαθητές στο Γυμνάσιο, με κατώτερο αριθμό 14 και 12 για απομονωμένες σχολικές μονάδες.

Μάλιστα, δυνατότητα επιλογής δίδεται και στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου ανεξάρτητα από αυτή που διδάχθηκαν στο Γυμνάσιο.

ΠΗΓΗ : NEWS247 via esos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights