Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

Oι γιορτές έφυγαν αλλά τα «παγανά» έμειναν ( γράφει ο Γ. Γαβρίλης)

Πάνε κι αυτά τα Χριστούγεννα και τώρα «αγκαλιά» με την πραγματικότητα. Το καλό: στις όποιες εκδηλώσεις γίνανε, συμμετείχε ο κόσμος φοβούμενος τα χειρότερα. Το κακό: φορτωθήκαμε στην πλάτη μας μάνι-μάνι ακόμα ένα  χρόνο.

Δεν ξέρω, αλλά  έχω την εντύπωση ότι έχει περάσει  ο εκβιασμός κι έχει γίνει κυρίαρχο κριτήριο της προσωπικής μας ζωής. “Σήμερα κι αύριο βλέπουμε”…σαν ν’ αρνούμαστε ν’ αποδεχτούμε ότι “το αύριο”  είναι το  σήμερα για κάποιους από τους συνανθρώπους μας. Έτσι αισίως σπάσαμε το νήμα του 2011 και ξεκινάμε το 2012.

Άρχισαν πάλι τα «χαζοκούτια», στα διαλείμματα της «ζωής των άλλων», την κινδυνολογία για την επόμενη δόση:

Πρέπει να πάρουμε μέτρα, επώδυνες αλλά αναγκαίες οι περικοπές, πρέπει να μην έχουν δώρα οι εργαζόμενοι, πρέπει να μειωθούν  μισθοί και συντάξεις, πρέπει να κοπούν οι παροχές, «θάνατος» η επιστροφή στην δραχμή, πείνα, τανκς, επιστροφή στο ΄50 και γω δεν ξέρω τι!

Μάλιστα για να μας πείσουν, άρχισαν υποτίθεται και την κάθαρση οδηγώντας στα δικαστήρια από την κύρια είσοδο κάποιους “γνωστούς” κι επωνύμους παρουσία δε καμερών  και τους αφήσανε από την πίσω πόρτα, γιατί διαφορετικά θα “κατέδιδαν” καμιά εκατοσταριά και βάλε που ξέρει ο καθένας.

Η “πίσω-πόρτα” έγινε λοιπόν πρωτοσέλιδο και το “κάτω απ’ το τραπέζι” ποινικό σήριαλ.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παπάδων υπό καταιγιστική βροχή, ο Κύριος έστειλε το σημάδι του: για να φύγουν φέτος οι Καλικάτζαροι πρέπει οι «υπεύθυνοι» να πέσουνε στη θάλασσα.

Στην Μαγνησία μάλιστα  επιχειρήθηκε να γίνει και πραγματικότητα από απολυμένους, ενώ δεν έλειψαν κι αποδοκιμασίες που οδήγησαν κι επτά άτομα στον εισαγγελέα.

Ένα είναι σίγουρο: του χρόνου θα το σκεφτούνε πολύ καλά πριν παραστούνε σε τέτοιες εκδηλώσεις γιατί μάλλον βρεγμένοι θα επιστρέψουν σπίτι τους. Ως τότε θα μας ταλαιπωρούν τα «παγανά»!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ:Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται. Μετά την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα έχουν σειρά οι μικρότερες δημοτικές επιχειρήσεις

Κάλεσμα για ανάπτυξη ενός μεγάλου κινήματος αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ την οποία σπεύδει να υλοποιήσει η τρικομματική κυβέρνηση έκανε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *