Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Σε βαρύ κλίμα το τετ-α-τετ του Γ.Παπανδρέου με τον Α.Σαμαρά

Δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης

Σε κλίμα έντασης και χωρίς να επιτευχθεί αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στον απόηχο της σκληρής κριτικής κατά της ΝΔ που άσκησε ο Γ.Παπανδρέου από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού θα συνεχιστεί με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων,εν όψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη, αλλά και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συνομιλία των δύο αρχηγών, που διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα, δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης, ενώ φέρεται να μην τέθηκε ζήτημα συγκυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο της ΝΔ.

Η συνάντηση είχε στιγμές έντασης, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να ρίξει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να καταδικάσει όλα όσα ακούγονται για «κρεμάλες» και «Γουδί».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς φέρεται να σχολίασε ότι αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές δεν θα πήγαινε στη συνάντηση μετά το «υβρεολόγιο», όπως είπε, του πρωθυπουργού εναντίον της ΝΔ, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της  ΝΔ υπήρξαν σκέψεις να μην μεταβεί ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση. «Με το κλίμα αυτό τορπιλίζεται η εθνική ομοψυχία»  φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε  κατά της ΝΔ ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα.  Το ήδη αρνητικό κλίμα επιβάρρυνε και η επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου  Βενιζέλου στη Βουλή κατά του Μ. Κεφαλογιάννη αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 2004-09.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός έκανε στον κ. Σαμαρά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και παράλληλα του ζήτησε να στηρίξει το πολυνομοσχέδιο. «Δεν θα το πάω με 180, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το στηρίξεις» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι στην συνάντηση δεν τέθηκε θέμα συγκυβέρνησης.

Σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στη 13:00 με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 14:00 με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή : in.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Χαστούκι” από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε κυβέρνηση και Τρόικα: Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!

Η απόφαση κρίνει ως παράνομες 2 μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 μετά από απαίτηση της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights