Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Χωρίς ανταπόκριση η χθεσινή συνάντηση των Eπαγγελματιών, των Γονέων & Κηδεμόνων με τον δήμαρχο

Πολύ μικρή συμμετοχή είχε χθες η προγραμματισμένη συνάντηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ 2012-2014. (Δημόσια διαβούλευση), κατόπιν σχετικής πρόσκλησηςΜόλις  6 από τους 140 επιχειρηματίες του νησιού και περίπου 8 γονείς τίμησαν με την παρουσία τους την συζήτηση. Αδιαφορία ή “τορπιλισμός”  της προσπάθειας του δημάρχου για κοινωνική συναίνεση;

Ως έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διάκρισης ρόλων το εξέλαβε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Κονιδάρης, ο οποίος για μια ακόμη φορά έκανε λόγο για δήμο που φροντίζει με κανόνες να εφαρμόζεται και να τηρείται η νομιμότητα για όλους, χωρίς παρεκκλίσεις, κάτι που θα εξασφαλίσει την σχέση εμπιστοσύνης προς την δημοτική αρχή απ’ την πλευρά των επιχειρηματιών και την αποδοχή των υποχρεώσεων αμφοτέρων.

Η αλήθεια είναι – και το είπα και δημοσίως στην συγκέντρωση (όντας κι εγώ επιχειρηματίας)- ότι το δημοτικό συμβούλιο διαχρονικά στον δήμο, απαρτίζονταν από επιχειρηματίες και δη προερχόμενους από τον χώρο της εστίασης, γεγονός που τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων του νησιού, με αποτέλεσμα -ειδικά τις δύο τελευταίες τετραετίες-  να θεωρούν κεκτημένα τα όσα «προνομιακά» τους παραχωρήθηκαν με ευθύνη της δημοτικής αρχής κι όχι μόνοn, αλλά ν’ απαιτούν περισσότερα που εγγίζουν πολλές φορές τα όρια της παράνοιας.

Οι συγκεκριμένοι έχουν οργανωθεί σε μια άτυπη «κάστα», η οποία έχει “βολευτεί” και δεν θέλει πραγματικά να αλλάξει τίποτε στο νησί, αντιμετωπίζοντας κάθε νέα πρόταση με καχυποψία και ανταλλάσσοντας την στήριξή τους στην εκάστοτε δημοτική αρχή με «άτυπη ασυλία».
Δυστυχώς και η τελευταία δημοτική αρχή, διέπραξε το ίδιο ατόπημα κι έτσι ,παρότι ο δήμαρχος το έχει καταλάβει (μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά για κουτό δεν τον έχω), δεν είναι σε θέση να το ανατρέψει, μιας που χρόνια τώρα ακολουθεί την «περπατημένη» που τελικά τον «έχρισε» δήμαρχο.

Έτσι λοιπόν, ας μην αναμένει δραματικές αλλαγές πριν ολοκληρωθεί η θητεία και της νυν δημοτικής αρχής. Ο πληθυσμός του νησιού, αλλά και ο τουρισμός θα μειώνεται με τις συνέπειες που προσπάθησα να αναπτύξω σε προηγούμενο άρθρο εδώ. Λυπάμαι ειλικρινά που στενοχώρησα πολλούς από τους συναδέλφους μου, αλλά λίγη αυτοκριτική εδώ που φτάσαμε δεν βλάπτει.

Ορίστηκε νέο ραντεβού με απόδοση ατομικών προσκλήσεων για μετά τα Χριστούγεννα, αλλά θαύματα μην περιμένετε.

By Γιώργος Γαβρίλης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights