Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

«Μαθουσάλες» οι κάτοικοι των Ιονίων σύμφωνα με επιστημονική έρευνα

Τα αποσπάσματα  είναι από την εφημερίδα Real News της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου 2011 (Real health, σελ. 4). Το ρεπορτάζ είχε τον τίτλο «Το νησί της μακροζωίας» και αναφερόταν στους κατοίκους της Ικαρίας, τους οποίους μελετά η επιστημονική κοινότητα για να διαπιστώσει πως έσπασαν όλα τα …ρεκόρ.

Στα «μυστικά» της μακροζωίας συγκαταλέγονται λοιπόν (α) καθόλου άγχος, (β) λίγο φαγητό και (γ) πολύ κέφι για ζωή! Αυτά είναι, κατά το ρεπορτάζ, κάποια από τα κοινά χαρακτηριστικά όσων κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 90 ετών. Όλα ξεκίνησαν, δε, πριν από μερικά χρόνια, όταν επιστημονική έρευνα ανέδειξε το ελληνικό νησί μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα της Ιαπωνίας ως τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων παγκοσμίως.

Όπως μάλιστα διαπιστώθηκε, ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, τσάι και ελαιόλαδο θωρακίζουν τον οργανισμό και τον ενισχύουν και σε άλλες …δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την μέτρια κατανάλωση καφέ και την απαραίτητη μεσημεριανή ανάπαυση.  Επιπλέον οι αιωνόβιοι είναι εξαιρετικά λιτοδίαιτοι και μη καπνιστές. Μόνο ένα ποσοστό γύρω στο 20% κάπνιζε στα νιάτα του, αλλά το έκοψε εγκαίρως. Παράλληλα η ενασχόληση με διάφορες αγροτικές εργασίες βοηθά κατά πολύ, αφού αποτελεί κάποιου είδους σωματική δραστηριότητα.

Άλλες περιοχές με αυξημένη μακροβιότητα διαπιστώθηκε ότι είναι τα νησιά του Ιονίου, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Το άρθρο μας έστειλε ο Αποστόλης Γατής

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Oρκωμοσία Δημάρχου και Δ.Σ

Σήμερα το πρωί, έλαβε χώρα στο Δημοτικό σχολείο Κατωμερίου, η ορκωμοσία των Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου κυρίου Στάθη Ζαβιτσάνου. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights