Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Η αντιδήμαρχος Λευκάδας κα Ζωή Σκιαδά-Πετούση ξεκαθαρίζει: “Το παρεχόμενο νερό και όλες οι υποδομές είναι και παραμένουν ιδιοκτησία του Δήμου Λευκάδας”

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό συμβούλιο και πάλι η πρόεδρος του συμβουλίου διέκοψε την συνεδρία λόγω των κινητοποιήσεων των διαδηλωτών «Κατά της σύμβασης ΕΥΔΑΠ». Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν  υπέρ της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ δέχτηκαν εκ νέου βαριές λεκτικές επιθέσεις. Η Αντιδήμαρχος κα Ζωή Σκιαδά-Πετούση μετά τα χθεσινά γεγονότα μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία δείχνει ότι η «ιστορία» έχει πάντα 2 πλευρές!

«Μετά και τα σημερινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω τα παρακάτω:

Είναι τουλάχιστον απορίας άξιον πως μπορεί μια μειοψηφία ατόμων να θεωρεί τον εαυτό της τιμητή των πάντων  και να φέρεται με τρόπο που δεν αρμόζει ούτε σε συνδημότες ούτε σε μικρές κοινωνίες, σαν την δική μας, που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Είναι απορίας άξιον δημοτικοί σύμβουλοι να μετέχουν και να πρωτοστατούν σε πράξεις προπηλακισμού  συναδέλφων τους δημοτικών συμβούλων.

Είναι απορίας άξιον ότι  οι «αυθόρμητοι» συμπολίτες που συμμετείχαν δύο ημέρες τώρα στην παρεμπόδιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου στην πλειοψηφία τους ήταν σε συγκεκριμένα ψηφοδέλτια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Είναι απορίας άξιον ότι εκφράσεις από παραβρισκόμενους  – οι οποίοι παριστάνουν και τους δημοσιογράφους –  προσωπικά σε μένα του τύπου «δεν μας χε—ς ρε και συ» και διάφορες παρόμοιες τυχαίνουν του χειροκροτήματος της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Ντροπή!

Είναι απορίας άξιον πως χάθηκε ο προσωπικός αλλά και ο πολιτικός σεβασμός.

Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ενορχηστρωτές των εκτρόπων που έγιναν  στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλοι γνωρίζουμε ποιοι και πως  προσπαθούν να διαμορφώσουν το πολιτικό τους προφίλ εκμεταλλευόμενοι το θέμα της ΕΥΔΑΠ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς εκπροσωπούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

Στους πολύ λίγους που συμμετέχουν, από παραπληροφόρηση και ανιδιοτέλεια, τούς διαβεβαιώνουμε ότι η συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. γίνεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου & με πολύ φθηνότερο τιμολόγιο, από την συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΥΑ, τις οποίες «οι διαμαρτυρόμενοι» προτείνουν να ιδρύσουμε. Η ΕΥΔΑΠ εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα του παρεχόμενου νερού και θα αναλάβει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης όλων των υποδομών (αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, σωληνώσεις, δαπάνες ΔΕΗ, κλπ), τα οποία σήμερα πληρώνει ο Δήμος σε βάρος κονδυλίων τα οποία θα χρησιμοποιούνταν  για έργα υποδομής και αναπλάσεων για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το παρεχόμενο νερό και όλες οι υποδομές είναι και παραμένουν ιδιοκτησία του Δήμου Λευκάδας.

Η ΕΥΔΑΠ είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία τις υπηρεσίες της σε 5.000.000 καταναλωτές στο λεκανοπέδιο Αττικής. Εξασφαλίσαμε με την 20 έτη σύμβαση ένα τιμολόγιο το οποίο δεν θα υπόκειται σε αυθαίρετες αυξήσεις, αλλά θα παρακολουθείται με ένα δίκαιο και αντικειμενικό αλγόριθμο τον οποίο ψηφίσαμε στο Δ.Σ.»

Κ.Μ. στο mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Πόσες φορές έχουμε ακούσει, αγαπητοί φίλοι, όταν ξεπουλιέται ένα δημόσιο αγαθό, ότι η εταιρεία που θα το πάρει έχει την τεχνογνωσία να το διαχειριστεί, ότι θα αναλάβει το κόστη λειτουργίας και συντήρησης, ότι τελικά το συγκεκριμένο δημόσιο αγαθό θα φτάσει πιο φτηνά στον πολίτη-καταναλωτή; Άπειρες φορές! Λες και όλοι αυτοί οι ιδιώτες-εταίροι κάνουν συμφωνίες για να ζημιωθούνε ή για να συγχωρεθεί η ψυχή του πατέρα τους.
    Άσε, το χουμε δει κατ’ επανάληψη το έργο. Όσον αφορά για τον πολιτικό σεβασμό που “χάθηκε”, γνωστό και αυτό σε όλους μας. Σ’ αυτόν τον τόπο οι μόνοι που φταίνε είναι οι αριστεροί και τα ποδήλατα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights