Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ.ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

 

 

afisa

ΟΛΟΙ  στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ

Κλιμάκωση με νέα γενκή απεργία την πρώτη μέρα

που το νομοσχέδιο θα συζητιέται στη Βουλή

ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ με τη στήριξη των ΝΔ -ΛΑΟΣ επιχειρούν να ξεπουλήσουν στα μονοπώλια ότι έχει απομείνει από στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της παραγωγής.  Οι επιχειρήσεις των πρώην ΔΕΚΟ γιγαντώθηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, δημιούργησαν τις αναγκαίες υποδομές για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποτέλεσαν την προωθητική ισχύ για την απογείωση της παραγωγής του πλούτου. Ένας πλούτος που έγινε κτήμα μιας κοινωνικής μειοψηφίας που παρασιτοβιεί σε βάρος του ανθρώπινου μόχθου.

Η ανάπτυξη στον καπιταλισμό είναι άρρηκτα δεμένη με τη φθηνή και ευέλικτη εργασία, με την όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση. Ο μισθός των 500 ευρώ για νέους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, είναι μισθός εξαθλίωσης με τον οποίο ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει και η κυβέρνηση λέει ότι είναι  «κίνητρο για απασχόληση»!!!!

Οι νέες θυσίες, που ζητούν από τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, κυριολεκτικά λεηλατούν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Ακόμη και στις – ήδη πενιχρές και ελάχιστες – αναπηρικές συντάξεις «βάζουν χέρι», προκειμένου να βγει η πλουτοκρατία πιο ενισχυμένη από την κρίση. Τα νέα μέτρα δεν αναδεικνύουν απλώς τη βαρβαρότητα που κυριαρχεί σήμερα στην παραγωγή και την πολιτική. Αποδεικνύουν πως αυτή η βαρβαρότητα δε θα έχει τέλος, αν δεν ανατραπεί.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι απολύσεις, η μείωση των μισθών, η αύξηση των ωρών δουλειάς, η γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η άρση της μονιμότητας, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού είναι αυτά που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Με αυτήν την έννοια, η απεργιακή κλιμάκωση – με πρώτο σταθμό στις 15 Ιούνη – πρέπει να στοχεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη βάρβαρη φύση της οικονομίας της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Να καταδικάσουμε μια και καλή το πολιτικό προσωπικό που στηρίζει αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ κ.λπ.

Απαιτείται η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και πρέπει να είναι πιο συνειδητή – ταξικά – από κάθε άλλη φορά. Να βγουν στους δρόμους ως παραγωγοί του πλούτου, που τον διεκδικούν.

Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη γιατί έβαλαν πλάτες στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Είναι στηρίγματα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα βγουν κερδισμένοι από την απεργιακή μάχη, αν αυτή πάρει καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά.

Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει τόπος ζύμωσης αιτημάτων, να γίνουν συζητήσεις για την ουσία των μέτρων και ποιες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες μπορούν σήμερα να ικανοποιηθούν. Πρέπει να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη, η ταξική ενότητα δράσης.

Αυτή η απεργιακή μάχη να γίνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων με τους μικρούς ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, το κίνημα της νεολαίας και των γυναικών.

Να αφήσει πίσω περισσότερες οργανωμένες δυνάμεις για να ανατραπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 15  ΙΟΥΝΗ  10 πμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ANTAΡΣΥΑ: Καταγγελία για τις προκλητικές προσαγωγές μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή   www.antarsya.gr   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964 email: pressantarsya@gmail.com 20/2/2013 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *