Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Επτανησιακή Αναγέννηση: Δελτία τύπου 4/1/ και 9/1/2011

ΓΙΑ  ΦΠΑ 5% και ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, ΜΕ ΕΔΡΑ  ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΜΕΣΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κυριακή  9 Γενάρη 2011

Στη πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που συνήλθε σήμερα 9-1-2011 στη Κέρκυρα για εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, μιλώντας προ ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΛΟΥΔΗΣ έθεσε τα εξής θέματα της παράταξης:

1.Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ζητάει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εισαχθούν προς συζήτηση και λήψη απόφασης-έκδοση ψηφίσματος, ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΑΣ, τα εξής θέματα:

Η σύσταση κρατικής αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης με το ΆΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με το όνομα «(κρατική) Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ με έδρα τη Πάτρα», στην οποία υπήχθη και η νησιωτική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διάταξη την οποία δυστυχώς ψήφισαν οι 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας κυρία Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου,Λευκάδας κ.Σπύρος Μαργέλης,Κεφαλλονιάς κ Ιθάκης κ.Σπύρος Μοσχόπουλος και Ζακύνθου κ.Δημήτρης Βαραβαρίγος,αποτελεί ένα  θεσμικό και πολιτικό έκτρωμα και έγκλημα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου κατά του λαού των Επτανήσων, αποτελεί μία προσβολή της ιστορίας, του πολιτισμού , της πολιτικής υπόστασης, και ένα βαρύ πλήγμα κατά της πλέον ιστορικής Περιφέρειας της χώρας, εδώ που υπήρξε το 1800 το πρώτο ελληνικό κρατικό μόρφωμα, εδώ στα Επτάνησα που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους που συνδέουν τη  Δύση με την Ανατολή, εδώ που δώσαμε το πολιτικό φως στην Ελλάδα, εδώ που μυήσαμε τον αρχιστράτηγο της Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία και στην επανάσταση, εδώ που γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας τον οποίο πρότεινε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ψηφίστηκε ως πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, και τον οποίο δολοφόνησε ο Πετρόμπεης.

Γι αυτό ξεκινήσαμε ανένδοτο αγώνα και ζητάμε να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο η κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα το άρθρο 4 του Καλλικράτη και να ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.

2.ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ:

Α. ΦΠΑ 5% ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

Β. ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΛΠ,ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

Εάν οι φορείς των Κυθήρων και Αντικυθήρων επιθυμούν να υπαχθούν στα Επτάνησα είναι καλοδεχούμενοι.

………………………………………………………….

ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ  ΑΘΗΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ και όχι στη Πάτρα

Ανένδοτος Αγώνας μέχρι τη τελική νίκη

4 Γενάρη 2011

Το μεθοδευμένο πολιτικό και θεσμικό έκτρωμα-έγκλημα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, να γίνει με τον Καλλικράτη κρατική διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα τη Πάτρα,στον οποίο πρώτο ρόλο είχε και  η βουλευτίνα Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ και τότε υφυπουργός Πολιτισμού και τουρισμού,  κ. Άντζελα  Γκερέκου-Βοσκοπούλου, να διαλύσουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να τη κάνουν εξαρτήματα της Πάτρας και των Ιωαννίνων,   βρίσκεται στη τελική ευθεία.

Για το λόγο αυτό και ήθελαν ψηφοδέλτια με  υποψήφιους δοτούς, εντεταλμένους, δεδομένους στη πολιτική διάλυσης της πλέον ιστορικής Περιφέρειας της χώρας.

Για το λόγο αυτό μας πολέμησαν και μας συκοφάντησαν προεκλογικά και εξαπάτησαν το λαό της Επτανήσου λέγοντάς του ψέμματα:

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του , η οποία έκανε προεκλογικά περί τις 15 επιδρομές στη Κέρκυρα για να κτυπήσει εμάς που είχαμε κεντρικό μας άξονα και σύνθημα τις νησιωτικές πολιτικές, την ανάπτυξη και διατήρηση της Περιφέρειάς μας και «ΦΠΑ 7%, όπως και στη Μύκονο…»

Η Βουλευτίνα Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ κ.Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου και σύσσωμη η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.

Σύσσωμος ο συνδυασμός του κ.Μπεριάτου.

Οι βουλευτές των Επτανήσων κ.κ. Βαρβαρίγος, Μοσχόπουλος και Μαργέλης.

Η Επτανησιακή Αναγέννηση είμαστε η μόνη παράταξη που καθημερινά σε ολόκληρη τη προεκλογική περίοδο αποκαλύπταμε την πλεκτάνη του Γιώργου Παπανδρέου, των βουλευτών ΠΑΣΟΚ, προεξαρχόντων της κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου και του κ.Βαρβαρίγου, του συνδυασμού του κ. Μπεριάτου, και των  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ  ενάντια στα συμφέροντα  των Επτανησίων και   της Ιστορικής Πολιτιστικής Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Δυστυχώς  οι Επτανήσιοι δεν άκουσαν(στην πλειψηφία τους) τα μηνύματά και τις προειδοποιήσεις της Παράταξής μας και πρέπει να νοιώθουν μετανιωμένοι για αυτό.

Η κ. Γκερέκου χτες, απόλυτα ικανοποιημένη από τον νόμο(Καλλικράτη άρθρο 4) όπως τον  ήθελε και τον ψήφισε για τη «Διοίκηση Πελοποννήσου,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έδρα τη Πάτρα,» αφού με τους λοιπούς βουλευτές των Επτανήσων μας διέγραψαν ως νησιωτική Περιφέρεια, εξαφάνισαν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ και μας έγραψαν στον Καλλικράτη ως «Ιόνιο», έτσι σκέτο Ιόνιο, ήλθε χτες στα γραφεία της Περιφέρειας, για να εγκαταστήσει τον εισβολέα Διοικητή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τη τελική πράξη πριν ΚΑΤΑΡΓΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΆ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ!

Διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους κρατικοδίαιτους αθηνόδουλους πολιτικούς δουλοπάροικους ότι εμείς δεν διαπραγματευόμαστε ούτε εκχωρούμε ούτε προδίδουμε την ιστορία των Επτανήσων, τον εξέχοντα πολιτισμό μας, τα συμφέροντα των νησιών μας ως νησιωτικό σύμπλεγμα και τα πλεονεκτήματα που μας εξασφαλίζει το άρθρο 154 της Συνθήκης της Ευρωπαικής Ένωσης και το άρθρο 101 παρ.4 του Συντάγματός μας για τις νησιωτικές πολιτικές,προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των νησιών μας!

Νησιωτικές πολιτικές που έχουν πετύχει οι νησιώτες του Αιγαίου με βουλευτές που πέτυχαν:

Νησιωτική Κρατική Διοίκηση Αιγαίου, με όλα τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε. και του Συντάγματος και γιαυτό πέτυχαν τώρα τον Δεκέμβρη 2010, περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ  από 6,5% σε 5% , ενώ σε μας η Αθήνα επιβάλλει  τον ΦΠΑ της Πελοποννήσου-ηπειρωτικής Ελλάδας 9%!

Δεν μας επηρέασε και δεν μας επηρεάζει καθόλου που ο Γιώργος Παπανδρέου είναι Πατρινός, ήταν και 20 χρόνια βουλευτής Αχαίας,  και θέλει να ενισχύσει τη Πάτρα και τη Πελοπόννησο σε βάρος των νησιών μας, διότι εμείς είμαστε γνήσιοι εκπρόσωποι του λαού, Επτανήσιοι, και δεν είμαστε πολιτικοί δουλοπάροικοι.

Εμείς, σε αντίθεση με τους παραπάνω, πάνω από όλα πάντα βάζαμε  και βάζουμε  και τώρα και πάντα βάζουμε το συμφέρον των νησιών μας, το συμφέρον του τόπου μας.

Γιαυτό σήμερα κατεβάσαμε τη ταμπέλα του αίσχους και της ντροπής που ανήρτησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ζητάμε άμεση, τώρα, εδώ και τώρα, τροποποίηση του Καλλικράτη στο άρθρο 4 και ίδρυση αυτόνομης Κρατικής Νησιωτικής Διοίκησης Επτανήσων, με έδρα στα Επτάνησα.

Ο αγώνας μας είναι ανένδοτος μέχρι τη τελική νίκη.

Επικοινωνία:

e-mail: gkaludis@otenet.gr

site: www.giorgoskaloudis.com

fax:   26610 48517

τηλ:  26610 37623, 37627

6944 624 839

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights