Στο ίδιο έργο θεατές!
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Μεγανησίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση του για τη συνεχιζόμενη έλλειψη καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις, παρότι βρισκόμαστε είδη στη μέση του πρώτου τετραμήνου της σχολικής χρονιάς.
Οι μαθητές του νησιού μας,παρά τις δυσκολίες της νησιωτικότητας και τις περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης σε φροντιστηριακή υποστήριξη, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.
Πρόκειται για πασιφανή αδικία ειδικά για ένα σχολείο ενός μικρού νησιωτικού δήμου που η βιωσιμότητά τόσο του σχολείου όσο και της κοινωνίας εξαρτάται από την κάλυψη των αναγκών του μαθητικού δυναμικού.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Δήμου και της Διεύθυνσης του σχολείου προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής καμία ουσιαστική λύση.
Ζητούμε:
Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων με εκπαιδευτικούς όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων.
Οι μαθητές του Μεγανησίου έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση με όλους τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεν ζητούμε προνόμια ζητούμε το αυτονόητο: να λειτουργεί το σχολείο μας πλήρες και αξιοπρεπές.
Σε κάθε περίπτωση εμείς οι γονείς δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια επιδιώκοντας το αυτονόητο. Την ισότιμη αντιμετώπιση των παιδιών μας με αυτή άλλων περιοχών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.
δείτε επίκαιρο σχετικό άρθρο μας γραμμένο 2017
Το πρόβλημα με τα σχολεία του Μεγανησίου
