Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιουλίου 2024

Ευθεία επίθεση του τ.Αντιδημάρχου Λευκάδας Γιώργου Φίλιππα στο Μεγανήσι

Για να καλύψει και τις δικές του πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Λευκάδα

Μιλώντας στο τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας στην απολογιστική συνεδρίαση σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το νησί αναρωτήθηκε

Πόσο νερό παίρνει το Μεγανήσι από τη γεώτρηση στο Κολώνι; Γνωρίζει η δημοτική αρχή;

Μέσα σε ένα χρόνο πήραν 400.000 κυβικά. Θέλω να μου εξηγήσετε σε πόσο πληθυσμό αντιστοιχεί αυτό, με 200 λίτρα ανά άτομο σημαίνει ότι έχουμε 10.000 κόσμο σε μόνιμη βάση.

Μάλιστα, από 13-18 Ιουνίου υπήρξε κατανάλωση 8.860 κυβικών, δηλαδή 1.780 κυβικά την ημέρα.

Θ αναλάβουμε λοιπόν εμείς να του δώσουμε την απάντηση, το Μεγανήσι παίρνει και πληρώνει στην Λευκάδα βάσει συμφωνίας( Δάγλα-Δρακονταειδή)  το νερό που δικαιούται να πάρει , έχει επενδύσει επί δημαρχίας Παύλου Δάγλα τουλάχιστον πεντε εκατομμύρια για την αλλαγή των δικτύων εντός κι εκτός Μεγανησίου, δεξαμενές, αντλίες κτλ.

Ο κ. Φίλιππας και η πολιτική του παρέα οφείλουν ν απαντήσουν στους Λευκαδίτες πόσα πληρώνει ο Σκορπιός  για τις τρεις γεωτρήσεις που αντλούνται από την ίδια περιοχή και πως ο ίδιος και η παράταξη του φρόντισαν να σκαφτούν κάθετα οι δρόμοι του Νυδριού χωρίς έξοδα διέλευσης .

Την μισή σπουδή για την ύδρευση εάν έδειχναν για την ύδρευση και τους αγωγούς της Λευκάδας , σήμερα δεν θα είχαμε αυτήν την εικόνα.

Όσο για το ΙΓΜΕ και τις υποδείξεις του για υπεράντληση των γεωτρήσεων, την αναλογία δηλαδή πληθυσμού / άντλησης , νομίζω ότι συννενοηθήκαμε από που πρέπει να βάλουν αρχή!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ο παλιός μου δάσκαλος στην Φυσική και αγαπητός φίλος Γιώργος Φίλιππας, το μόνο που κάνει με αυτές τις δηλώσεις είναι να λαϊκίζει. Πασχίζει να βρει αποδιοπομπαίο τράγο για τις πομπές της Λευκάδας στην διαχείριση του νερού χρόνια και χρόνια ολόκληρα. Και επιπλέον λέει ψέματα, ελπίζω από άγνοια, κι όχι από πρόθεση. Γιατί; α) Επειδή είναι αδύνατον το Μεγανήσι να παίρνει 1780 κυβικά την ημέρα, αφού η γεώτρηση το μάξιμουμ που βγάζει δεν είναι πάνω από 1250 κυβικά. Αυτά είναι και τα όρια του νησιού μας -και να θέλουμε δεν μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερο. β) Επειδή μετράει μάλλον και το νερό που παίρνει η Βαυκερή για άρδευση και πότισμα! Κι αυτό το χρεώνει στο Μεγανήσι! γ) Επειδή πολλαπλασιάζει ό,τι νούμερα του κατέβουν, με πολλαπλασιαστή την καλοκαιρινή κατανάλωση, λες και τον Γενάρη το Μεγανήσι χρησιμοποιεί τις ίδιες ποσότητες με τον Αύγουστο. Έτσι βγάζει τα 400.000 που στην πραγματικότητα δεν είναι πάνω από 250.000 και ίσως λέω πολλά. δ) Επειδή δεν υπολογίζει το νερό που χάνεται από ζημιές, διαρροές κτλ, το μετράει κι αυτό ως κατανάλωση! ε) Επειδή δεν κάνει τις ίδιες διαιρέσεις και για τον δήμο Λευκάδας και τον πληθυσμό του για να δούμε τι νουμεράκια θα βγούνε κι εκεί, στ) Επειδή κάνει λες και του κλέβουμε το νερό, όταν ξέρει πολύ καλά ότι η γεώτρηση στο Κολώνι είναι μεν στον δήμο Λευκάδας αλλά υδροδοτεί το Μεγανήσι εδώ και σαράντα και πλέον χρόνια. Δεν είναι νερό που χρησιμοποιεί η Λευκάδα, δεν μπαίνει στα δίκτυα ή στις δεξαμενές της Λευκάδας, ποτέ δεν έμπαινε, ποτέ! ζ) Γιατί το Μεγανήσι είναι στον Σύνδεσμο και δικαιούται νερό, όπως και ο Λευκαδίτης, από τον Λούρο. Μας δίνετε; Όχι, ούτε σταγόνα εδώ και δέκα χρόνια! Πόσα κυβικά μας χρωστάτε Γιώργο; η) Γιατί το νερό που λείπει από την Λευκάδα (έπρεπε να παίρνει 22.000 κυβικά την ημέρα και δεν παίρνει ούτε 15.000 στην καλύτερη περίπτωση), πρέπει να το αναζητήσετε στις πηγές του, εκεί που σας διαφεύγει λόγω κακού δικτύου, εκεί που σας το κλέβουν στον νομό Πρεβέζης για να ποτίζουν, εκεί που σας κοροϊδεύουν. Το Μεγανήσι δεν σας κοροϊδεύει, και δεν έχει και σχέση με σας. Εξάλλου έχει οικόπεδο για να κάνει δική του γεώτρηση εδώ και είκοσι χρόνια. Εσείς δεν μας αφήνετε!
    Για όλα αυτά Γιώργο, σε καλώ να ζητήσεις συγγνώμη για την προσβολή που προκαλούν τα λόγια σου στους δημότες του Μεγανησίου. Φίλοι- φίλοι, αλλά εφόσον υπάρχει εκατέρωθεν σεβασμός, κι όχι λάσπη και λαϊκισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights