Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Οδηγούμαστε στα τυφλά και με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews, Γιώργος Γαβρίλης.

Ο ίδιος είπε ότι η τουριστική κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι συμβαίνει στο εξωτερικό υπάρχει μία κρίση στην αστική τάξη, σε αυτή που νοικιάζει τις βίλες στο Μάιο, γιατί εκεί φαίνεται να υπάρχει το κυρίως πρόβλημα, όπως και στις ενοικιάσεις των πολυτελών σκαφών και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα Επτάνησα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως και οι ίδιοι οι οπαδοί και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδιαστικάν με την διαφορά του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα δεν είδα και τους ανάλογους πανηγυρισμούς, λες και δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει.

“Η έλλειψη αντιπολιτευτικής τακτικής και ικανού πολιτικού λόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει την κοινωνία οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Δεν νίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απλά πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο.

Πώς όμως είναι δυνατόν να τα καταφέρει όταν έκανε παιδαριώδη λάθη σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, αλλά ιδιαίτερα και στο τέλος, με τις συνεντεύξεις που έδιναν, τις δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει ένας άλλος αντιπολιτευτικός λόγος, να ζητήσει μία συγνώμη, γιατί ο κόσμος ενώ τον έβαλε στην αντιπολίτευση θεώρησε ότι τα είχε κάνει όλα καλά και πάνω σε αυτά που ψήφισε αυτός πάτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με άλλα λόγια δεν είχε επιχειρήματα να πείσει τον κόσμο ότι αυτός θα τα κάνει καλύτερα.

Σε τοπικό επίπεδο, ενώ ήταν οι πρώτη που φώναζαν για εκλογές, όταν ήρθε η ώρα να γίνουν οι εκλογές δεν είχαν τρίτο υποψήφιο και έγιναν όλα αυτά που έγιναν σε τοπικό επίπεδο.

Αναρωτιόμασταν αν θα είναι υποψήφιος ο Σπύρος Φρεμεντίτης, θέλω να πω ότι έγιναν σημαντικά λάθη. Πιστεύω ότι στον επόμενο γύρο τα πράγματα ίσως είναι λίγο χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να δεις εκπλήξεις και στη Νέα Δημοκρατία.

Μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις γιατί φέτος το δημόσιο έλλειμμα από το 175% πρέπει να φτάσω στο 130% που σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα για να πετύχουν αυτό το στόχο.

Με λίγα λόγια τα πράγματα δεν είναι ρόδινα την επόμενη μέρα, ίσως για αυτό και κοινωνία ψήφισε όπως ψήφισε με την έννοια, ότι επέλεξε κάποιον για να είναι υπεύθυνος, γιατί εάν θα είναι τρεις σε μία συμμαχική κυβέρνηση και θα είναι μεγάλο το τίμημα για την επόμενη μέρα και δεν θα έχει μία εναλλακτική πρόταση και θεωρώ πως και αυτό έπαιξε το ρόλο του στη σκέψη του εκλογικού σώματος.

Επίσης μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα, στο όριο του 3% από αυτά σημαίνει διαρροές από τα γειτονικά τους κόμματα, ώστε να στηριχτούν για να μπουν στη Βουλή. Εκτιμώ προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα είναι στη Βουλή που είναι στο 2,8%, καθώς και το κόμμα “Νίκη”.

Σχετικά με το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας της Λευκάδας σε απόλυτους αριθμούς μειώθηκε 500 ψήφους, είχε την φυσιολογική της φορά, όμως δεν μπορούσε να κάνει την ανατροπή κάποιος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο.

Αναφορικά με τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, όλα δείχνουν ότι κατάφερε να πείσει την τοπική κοινωνία και δεν έχασε ούτε μία ψήφο. Η κυρία Αυγερινού πήρε τις ψήφους του κυρίου Παπαχρήστου.

Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και το είχαμε συζητήσει πολλές φορές ανοιχτά ότι ο Θανάσης Καββαδάς θα είναι και πάλι βουλευτής και δεν έπαιξε σε αυτό κανένα ρόλο τόσο τα δασικά κτλ.

Μεγάλο μέρος όμως του εκλογικού σώματος δεν συμμετέχει στη διαδικασία και από ότι είδα περίπου στο 15% έμεινε εκτός Βουλής η οποία είναι πεντακομματική.

Για μένα βασικό ζήτημα είναι να μην καθόμαστε να συζητάμε αν ο βουλευτής πάει στα μνημόσυνα για να ψηφιστεί. Διαφορετικά το παιχνίδι το έχουμε χάσει. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε κράτος, χρειαζόμαστε μία εκ βάθρων αλλαγή και μακάρι να την κάνει ο Μητσοτάκης.

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε αστικό κράτος σε αντίθεση με το κομματικό και το πελατειακό που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Σχολιάζοντας την συνέντευξη της Λιλής Καραβίας στον Prisma 91,6, ανέφερε πως την άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί είχε παραχωρήσει Και σε εμένα συνέντευξη και είναι η συμπάθειά των εκλογών.

Το συμπέρασμα που έβγαλε η ίδια, είναι ότι  θα κάνει καλύτερη διαχείριση.  Το σκεπτικό της συνέντευξης της βασίστηκε στο γεγονός πως είναικαλύτερη τεχνοκράτης από τους άλλους, γιατί είναι εξειδικευμένη πάνω σε αυτό το είδος και έχει καλύτερη εμπειρία από τους άλλους και μπορεί να φέρει σε πέρας συγκεκριμένα πράγματα που θα κάνετε Λευκάδα καλύτερη και την ζωή στην πόλη και στο νησί πιο ποιοτική.

Θα μπορούσε όμως να ήταν πιο συγκεκριμένη, να μας έλεγε και για το ποιοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο δεν κατονόμασε ποιοι την πιέζουν να μην είναι υποψήφια, καθώς θα έπρεπε να βγει με ονόματα.

Πιθανότατα μετά τις εκλογές όταν θα τελειώσει αυτή η ιστορία θα έπρεπε να βγει να πιει ποιοί την πιέζουν και για ποιο λόγο.

Εγώ την βρήκα μία χαρά στις απόψεις της και για τη Μαρίνα στο Βλυχό, το ζήτημα όμως είναι πως επί του πρακτέου επιβάλλονται από τα κεντρικά κάποια ζητήματα. Πώς μπορείς να πεις για παράδειγμα στην Enterprise Greece μην κάνεις αυτού του μεγέθους στην επένδυση, αφού για να έρθει ο επιχειρηματίας και να επενδύσεις μέσω ΣΔΙΤ, θέλει γη και ύδωρ διαφορετικά δεν θα βάλει τα χρήματα του.

Οι ιδέες της πάντως είναι πάρα πολύ καλές, θεωρώ πως στην τοπική κοινωνία υπάρχει κάποιο έρεισμα για να θελήσουν κάτι άλλο.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, να βγει μπροστά και να υποστηρίξει
το κόμμα πού ανήκει, είπε πως με ένα κόμμα που πήρε 12% δεν μπορείς να βγεις μπροστά. Αν θέλεις να είσαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος χρειάζεσαι πολυσυλλεκτικότητα. Για μένα πολύ καλά έκανε και βγήκε μπροστά. Το ότι προέρχεται από έναν κομματικό χώρο δεν σημαίνει και πολλά. Νομίζω ότι χρειάζεται μία ευρύτερη συναίνεση και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κόμματα στην αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος πρέπει να είναι δήμαρχος όλων και δεν πρέπει να είναι υποστηρικτής ενός κόμματος, καθώς από τη θέση του είναι δεσμευμένος και θεωρώ ότι δεν είναι λογικό αυτό που ακούγεται από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Γενικά όμως με τους υποψηφίους, θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε μέρος των συνδυασμών και το πρόγραμμά τους για τη Λευκάδα, ή να έχουν αρθογραφήσει, καθώς να βγουν και μέσα από κάποια συνέντευξη και να απαντήσουν για διάφορα ζητήματα του τόπου.

Θέλω να πω ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές βαδίζουμε λίγο στα τυφλά και με γνώμονα το ατομικό συμφέρον, για αυτό και δεν πρόκειται να πάρουμε απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα.

Επίσης θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να δώσουν μία κοινή συνέντευξη, να πάμε όλοι στο διοικητήριο και να θέσουμε συγκεκριμένα πράγματα και να γίνει μία σωστή δουλειά.

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ακούγοντας τη συγκεκριμένη συνέντευξη, απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο κοινής συνέντευξης με τους συνυποψήφιους του.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights