Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Σε κατάσταση Έκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για ένα ακόμα εξάμηνο Πόρος, Βασιλική, Κατούνα , Καλαμίτσι, Άγιος ΝΙκήτας και Λευκάδα!

Τι προβλέπει όμως ο σχετικός νόμος για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης;

Οι γενικές κατευθύνσεις προβλέπουν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, την «επιστράτευση» όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου

έγινε παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικής της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίων και των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλαμιτσίου, Λευκάδας, Αγίου Νικήτα και Κατούνας της Δημοτικής Ενότητας Λευκάδας του Δήμου Λευκάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 29 και 30-11-2021 στην παραπάνω περιοχή, δεν έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα έγγραφα που απέστειλαν για τον σκοπό αυτό Περιφέρεια Ιονίων Νήσων(υπ. αρ. 44225/18453/24-05-2023) και Δήμος Λευκάδας(12055/Φ.Π.Π.4/24-05-2023)

Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 30 Νοεμβρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights