Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Ιουνίου 2023

Το Υπουργείο Οικονομικών προς τους δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου

“Κοινοποιήστε στην ΓΔΔΕ  την Ετήσια Έκθεση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου έτους 2022″

Σύμφωνα με το έγγραφο, που υπογράφει ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Γεώργιος Γεωργίου

με το ν.4795/2021 (Α΄62), προσδιορίζεται το θεσμικό πλαίσιο του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθ. 13, έως τις 31 Μαρτίου κάθε έτους, υποβάλλεται από τον Προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στον επικεφαλής του φορέα και στην Επιτροπή Ελέγχου, η Ετήσια Έκθεση του προηγούμενου έτους, η οποία κοινοποιείται αμελλητί, μεταξύ άλλων, και στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Προσέτι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 22 του ανωτέρω νόμου, ορίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, ελέγχει την επάρκεια του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου βάσει των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας και για να καταστεί από την πλευρά σας ευχερέστερη η διαβίβαση της ετήσιας έκθεσης, ζητήσαμε να την αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας μας dpse@glk.gr.

Δεδομένου ότι, παρήλθε η προαναφερόμενη προθεσμία υποβολής Ετήσιας Έκθεσης Εσωτερικού Ελέγχου του φορέα σας, για το έτος 2022, παρακαλούμε για την άμεση αποστολή της εφόσον την έχετε διαθέσιμη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, να μας αναφέρετε τεκμηριωμένα τους λόγους μη αποστολής της.

Σημειώνεται ότι, η ΓΔΔΕ ως Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που είχε με το ν.3492/2006 εισάγει και προωθήσει το θεσμό του Εσωτερικού Ελέγχου, παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησής του στα πλαίσια των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων, δυνάμει και του άρθρου 22, παρ. 2 του ν.4795/2021 (Α΄62).

Πάντως σύμφωνα πάντα με το ίδιο έγγραφο μόλις 90 από τους 332 δήμους της χώρας έχουν ανταποκριθεί στην ώρα τους κι εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο σχετικός νόμος

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights