Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Τον δήμο Λευκάδας δείχνει Περιβαλλοντική Οργάνωση ως βασικό συνεργάτη για τα σχέδια διαχείρισης ΝΑTURA

Eίχε εκπονηθεί μελέτη κι είχε υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο πριν βγεί στην δημοσιότητα το σχέδιο διαχείρισης ΝΑΤURA προς διαβούλευση!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκρονικής έκδοσης της καθημερινής που μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ,

“Η iSea, από κοινού με το διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο Tethys, τον Δήμο Λευκάδας και το ίδρυμα Blue Marine Foundation, έχουν συντάξει και καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μια κρίσιμη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) για το μέλλον αυτής της θαλάσσιας περιοχής. Προτείνουν μέτρα για την προστασία της (είναι ήδη ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000), η οποία περιλαμβάνει όλο το εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου. “

Σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, έγινε κατανοητό πως ο δήμαρχος Λευκάδας ήταν ενήμερος και συμμετείχε σε κάποιες ενημερωτικές συναντήσεις, σχετικά με τα σχέδια, σήμερα όμως μαθαίνουμε μέσω του δημοσιεύματος ότι ήταν πιθανόν να ήταν συντάκτης και συνδιαμορφωτής του τελικού σχεδίου διαχείρισης μέσω της μελέτης που υπέβαλλε σε συνεργασία με ΜΚΟ.

Το δε περιεχόμενο αυτής της πρότασης, δεν παρουσιάστηκε  στην σχετική πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θέτει εν αμφιβόλω την όποια απόφαση πάρθηκε για βελτιώσεις των σχεδίων διαχείρισης ΝATURA.

Αφήνει δεν έκθετη την Δημοτική Αρχή Λευκάδας που αγνόησε επιδεικτικά τον δήμο Μεγανησίου , υποβάλλοντας μια πρόταση που διαβουλεύονταν με ΜΚΟ, εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας και των άμεσα θιγόμενων κοινωνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και την Αλιεία στα δύο νησιά, αφήνοντας στην απέξω τα μεγάλα  επενδυτικά σχέδια για την περιοχή, όπου αποτελούν και την βασική απειλή για τα οικοσυστήματα και το περιβάλλον.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights