Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Γιώργος Παρασκευάς:” Παραιτούμαι από Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου να γλυτώσω από τους φασίστες”

Αφορμή οι αφόρητες πιέσεις για την προγραμματισμένη συνάντηση κατόπιν αιτήματος της ιδίας  για ενημέρωση της υποψήφιας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάττυς Καλού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κ. Καλού:

“Στο πλαίσιο ενημέρωσής μου για τα προβλήματα του τόπου μας συναντήθηκα με τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και συνομίλησα με εξαιρετικούς επιστήμονες που εκτιμώ βαθιά για το έργο και την πορεία τους στον τόπο μας.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή τα πολύ σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας που αφορούν μεταξύ άλλων στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας, την ανύπαρκτη πρόβλεψη πρόσληψης γιατρών στα νησιά μας, την απαξίωση του τομέα της Υγείας στα νησιά μας Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό όπου οι συντοπίτες μας αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας, την έλλειψη οργανογράμματος (απαραίτητου εργαλείου για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου), το θέμα υπαγωγής του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας στη Λευκάδα.

Πρόθεσή μου σα νέος άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά να προασπίσω καταρχήν τη Δημόσια Υγεία, προωθώντας την οικοδόμηση ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα Υγείας για όλους. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιλαμβάνεται η μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων του ΕΣΥ. Ακυρώνουμε τους νόμους ΝΔ για εργασιακές σχέσεις – ιδιωτικοποίηση. Μονιμοποιούμε τους επικουρικούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό προχωρώντας σε βάθος 4ετίας σε 15.000 προσλήψεις σε μόνιμο και λοιπό προσωπικό.

Να ζούμε σε ετούτη τη χώρα όπως μας αξίζει.

Υπαπαντή – Πάττυ Καλού

Αρχιτέκτων Μηχανικός – Μουσικός

Υποψήφια Βουλεύτρια Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ “

Η προγραμματισμένη συνάντηση σύμφωνα με τον κ. Παρασκευά πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του , αφού αυτό έχει οριστεί ως διεύθυνση του Ιατρικού Συλλόγου, το γεγονός όμως φέρεται να ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο στελέχη της τοπικής ΝΔ, που μετά και το δελτίο τύπου -ανακοίνωση του Μαρτίου  σχετικά με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λευκάδας, έχουν “στοχοποιήσει” μέλη του νέου ΔΣ, μεταξύ αυτών και τον κ. Παρασκευά.

Μάλιστα τέτοιες ήταν οι πιέσεις που ο τελευταίος απέσυρε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κι ανάρτησε στην θέση της αυτό:

Στο πλευρό του κ. Γιώργου Παρασκευά βρέθηκε  το μέλος της ΝΟΔΕ Λευκάδας και υποψήφιος σύμβουλος με τον κ. Ξενοφώντα Βεργίνη Λάμπρος Κοσμάς:

Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας , αλλά και στην προεκλογική εκστρατεία , αφού όπως διαφαίνεται  η όποια ελπίδα για μια πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων  εξανεμίζεται νωρις-νωρίς  και αναλαμβάνουν τα “πολιτικά” μαχαίρια που βγήκαν από τα κομματικά ζωνάρια!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημέρωση από την Equal Society

Δωρεάν κατάρτιση και αναγνωρισμένο Πτυχίο Η/Υ για όλους – Καλοκαιρινή απασχόληση στη Λευκάδα – Κενές θέσεις εργασίας από 24/6/2013 έως […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights