Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Αποκλειστικό: Κρυφή δημοσκόπηση για λογαριασμό Δημοτικής Παράταξης στην Λευκάδα

Ποιος προηγείται  και με τι ποσοστό, ποιά η διαφορά του με τον δεύτερο. Το ποσοστό έκπληξη της Λιλής Καραβία.

Την ώρα που  η προεκλογική εκστρατεία  φαινομενικά από τις τοπικές κομματικές οργανώσεις κατευθύνεται προς τις επερχόμενες  βουλευτικές εκλογές , οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν στήσει άτυπα τα προεκλογικά τους γραφεία και  κάνουν το δικό τους  αγώνα για να κερδίσουν την δική τους πολιτική μάχη.

Τα πρώτα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες σε εθνικό επίπεδο, έφεραν αναστάτωση στο επιτελείο του Ξενοφώντα Βεργίνη  με ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του, να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως ο δημαρχιακός θώκος της Λευκάδας σε μια τέτοια περίπτωση βρίσκεται εκτός  πολιτικής συναλλαγής!

Η  δημοσκόπηση από μεγάλη Πανελλαδική Εταιρεία  που βρίσκεται στην διάθεσή μας κι έγινε για λογαριασμό υποψήφιας Δημοτικής Παράταξης  και πιθανώς γνωστή στο πολιτικό στρατόπεδο Βεργίνη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού,  αφού το ενδεχόμενο εκλογής από την πρώτη Κυριακή απομακρύνεται οριστικά από το τραπέζι!

Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Ξενοφώντας Βεργίνης είναι 37% αυξημένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με εκείνο που είχε λάβει ο έτερος υποψήφιος Θοδωρής Σολδάτος στις προηγούμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές, την πρώτη Κυριακή του Μαϊου (33,38%), εξίσου όμως ευάλωτο κι ανατρέψιμο στον δεύτερο γύρο.

Ο δε τέως δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος  Δρακονταειδής δείχνει ν΄αυξάνει το ποσοστό του σε σχέση με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (17,20%)  και παρουσιάζεται ως συν διεκδικητής της δημαρχιακής καρέκλας παίρνοντας το εισιτήριο  για τον δεύτερο γύρο με ποσοστό 23%

Ο εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας ακολουθεί  διατηρώντας το ίδιο ακριβώς ποσοστό που είχε λάβει κατά τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών (17,3 %) , κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στον δεύτερο γύρο  κερδίζοντας τον Θοδωρή Σολδάτο με διαφορά 10 μονάδων περίπου( 55%-45%).

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την τέταρτη υποψηφιότητα , εκείνη της Λιλής Καραβία , όπου η δημοσκόπηση τοποθετεί την αφετηρία της στον προεκλογικό αγώνα σε διψήφιο νούμερο, στο διόλου ευκαταφρόνητο 14%  σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες ανακήρυξης υποψηφιότητας.

Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σύμφωνα με την δημοσκόπηση και συνεπεία ελλείψεως άλλων εναλλακτικών απαντήσεων σε αναποφάσιστους   , κατ΄εμάς  μάλλον πρέπει ν΄αποδοθεί σε ΚΚΕ και Μετωπική Δράση, Βεροιώτη Ευάγγελο και Πέτρο Ζαβιτσάνο.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights