Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

O Γιώργος Γαβρίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,6

Προβλέψεις για τα ποσοστά των κομμάτων στην Λευκάδα

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο διαχειριστής της σελίδας Meganisinews.gr Γιώργος Γαβρίλης.

Σχολιάζοντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει μία τοποθέτηση και δέσμευση επί των βασικών θεμάτων που απασχολεί την κοινωνία και αυτό με προβληματίζει ιδιαίτερα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Μεγανήσι και στη Λευκάδα, πιο συγκεκριμένα στο Μεγανήσι καθόλου, δεν έχουμε καμία άποψη από τους υποψήφιους δημάρχους, για τα ζητήματα του νησιού και το τι θα πράξουν.

Επίσης δεν παίρνουν θέσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα όπως είναι τα δασικά η natura και άλλα.

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τη Natura είπε πως πρέπει κάποιος επίσημος να βγει και να εξηγήσει τι θα συμβεί και να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων όπως και με τα δασικά.

Σχετικά με με την προεκλογική ατζέντα συμβαίνει να μην έχουμε κάποια συζήτηση για τα καυτά ζητήματα. Περισσότερο μας απασχολεί το τι συμβαίνει με τον Αλέξη Γεωργούλη.

Προφανώς έτσι όπως γίνεται ο προεκλογικός αγώνας φαίνεται να τους συμφέρει όλους, για να μη σηκώνει κάποιος τους τόνους, γιατί φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μην πιστεύει ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας με οποιοδήποτε τρόπο.

Είτε Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ,είτε ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, ήταν και οι τρεις ήταν και οι δύο πρέπει να έχουμε μία συνεργασία έτσι πρέπει να φαίνεται ότι αμβλύνονται οι διαφορές.

Επίσης πρέπει να δούμε ποια θα είναι η ατζέντα της επόμενης ημέρας, είδαμε να γίνονται αξιολογήσεις, είδαμε στα νοσοκομεία να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου να γίνονται νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, βλέπω μία σειρά από νόμους και προεδρικά διατάγματα που κατευθύνουν τη χώρα προς μία κατεύθυνση.

Η κατεύθυνση αυτή είναι πως πρέπει να έχεις χρήματα για να ζήσεις διαφορετικά θα πεθάνεις. Μάλιστα θα υπάρξουν δύο ταχύτητες θα υπάρχουν αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και αυτοί που δεν θα υπάρχουν έτσι όπως φαίνεται.

Στόχος για μένα είναι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι και αυτό διακρίνω, ότι και να λένε ότι και να μας πλασάρουν η επόμενη μέρα για αυτές τις δύο κατηγορίες είναι δύσκολες. Επίσης πρέπει να αλλάξουν και θέματα κομματοκρατίας και διαφθοράς, καθώς μία χώρα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν αλλάξουν αυτά.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους δημάρχους, είπε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που τρέχει τόσο για τον κύριο Βεργίνη και τον κύριο Δρακονταειδή. Η κυρία Λίλη Καράβια εάν δεν βρει γρήγορα κάποιους για να την υποστηρίξουν και να κάνει αισθητή την παρουσία της το βλέπω δύσκολο να προχωράει η υποψηφιότητα της.

Ίδια πάντως εκφράζει την αισιοδοξία της, πιστεύω πως έχει αρκετές γνωριμίες για να τα καταφέρει που έχουν τη δυνατότητα για να μπορέσουν να την υποστηρίξουν στην προεκλογική της εκστρατεία.

Ωστόσο σε όσους υπάρχει μία γενική ανησυχία για το ποια κατεύθυνση θα πάρει Λευκάδα. Όπως είδες και ο κύριος Βεργίνης είπε ότι πρέπει να διαχειριστούμε όλο αυτό το κόσμο που θα έρθεις Λευκάδα.

Επίσης δεν ξέρω τι μας έχει πιάσει πάλι με την υποθαλάσσια ζεύξη και για ποιο λόγο αναφερόμαστε σε ποια σωστή θέση θα έπρεπε να είναι.

Μου κάνει εντύπωση πως όλοι αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε για τη γέφυρα είχαν την αντίρρησή τους, όμως δεν πίστευαν ότι πρόκειται να υλοποιηθεί.

Τώρα που βλέπουν ότι κάτι κινείται και γίνεται, από αντανακλαστικά και μεγάλο φόβο μην την δούνε έτοιμη, ζητούν να πάει το θέμα παρακάτω.

Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσα χρόνια θα πάμε πίσω με τη γέφυρα;

Σχετικά με το θέμα για την διαβούλευση, για το που πρέπει να πάει το νησί, πρέπει να πω πως η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη από τις Βρυξέλλες και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Εμείς μπορούμε μόνο να κάνουμε νόμους και να εναρμονίζω μαστε σε αυτά που λένε οι Βρυξέλλες, όπως είναι και η Natura, τα πολεοδομικά σχέδια, οι στρατηγικές επενδύσεις, όπου μας λένε και όπου μας δίνουν χρήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μας έδωσαν χρήματα για την υδροδότηση και την αποχέτευση, αφού πρώτα έφτιαξαν όλο το νομικό πλαίσιο για να τα περάσουν σε ιδιώτες.

Για παράδειγμα δεν είναι τυχαίο ότι το σχέδιο Natura, άφησα απέξω τις εξορύξεις των πετρελαίων και άφησα να παίξω τις ιχθυοκαλλιέργειες και της μεγάλες Μαρίνες.

Στιγμή παρατηρώ πως στη Λευκάδα μόνο γίνονται οικοδομές, αν κάποια στιγμή σταματήσει αυτό, γιατί υπέρ οικοδομούμε, φαντάζομαι ότι θα πεθάνουμε της πείνας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική στον τόπο εκτός από τον τουρισμό.

Μάλιστα ακόμα και στο Σκορπιό, αλλά και σε άλλες περιοχές με προεδρικά διατάγματα τους δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουν το συντελεστή δόμησης από το 0,3 στο 0,7, που σημαίνει να χτίζουν στο διπλάσιο.

Το θέμα είναι ότι αυτό δεν βλέπουμε να αντανακλάται στα οικονομικά της χώρας, καθώς το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος βρίσκονται εκεί που είναι.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο υπάρχει έλλειψη εργαζομένων σε τουριστικές περιοχές, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι καλόμαθαν στην Πανδημία που πήραν τα επιδόματα τους, έκατσα σπίτι, είδαν τι ώρα είναι να κάθεσαι σπίτι σου και να πληρώνεσαι και σου λένε για ποιο λόγο να πάω να δουλέψω αυτή τη στιγμή.

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την πολιτική. Εάν με ακούν αυτοί που θέλουν να το παίζουν φιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πω πως δεν μπορεί να τους δίνεις επιδόματα, αντί να μην μειώνεις το ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα κτλ.

Στο τέλος της συζήτησης ο Γιώργος Γαβρίλης έκανα την δική του εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε η Νέα Δημοκρατία θα πάρει περίπου ποσό στο 39-40% στη Λευκάδα. Να σου θυμίσω ότι είχε πάρει 45% στις προηγούμενες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία θα πάρει ποσοστό περίπου 28 με 30%.

Το Πασοκ Κίνημα Αλλαγής δύσκολα θα πιάσει το 10% στη Λευκάδα.

Βλέπω το κόμμα του Βαρουφάκη γύρω στο 5%, στο 4% ο Βελόπουλος και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα παίξει μεταξύ 4 έως 7%

Στο ερώτημα αν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Θανάσης Καββαδάς έχει το προβάδισμα, απάντησε θετικά λέγοντας πως έχει και προσωπικές ψήφους

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights