Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

“Σιγή ασυρμάτου”, από τον ενεργεία δήμαρχο, τρεις υποψηφίους για την θέση του και μια υποψήφια βουλευτής του Μεγανησίου

Για το σχέδιο της διαχείρισης ΝΑTURA που πλήττει καίρια τους ψαράδες και τον παράκτιο τουρισμό του νησιού κι αφήνει απέξω μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και υδατοκαλλιέργειες  

Οι χάρτες με τις ζώνες ΝΑΤURA εντάσσουν την περιοχή του νησιού όπου υπάρχει τουριστική δραστηριότητα στην ζώνη

.5.1 ΖΒΔΦΠ-01(Ζώνη που ανήκει το Μεγανήσι)
Κωδικός προστατευόμενης περιοχής: ELBA22203

Ονομασία προστατευόμενης περιοχής: σΠΠΒ Λευκάδας
Κατηγορία και ονομασία ζώνης: ΖΒΔΦΠ 1 -Ζώνη Βιώσιμης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων Τμήματα Νησίδων με δασώδη βλάστηση ή καλλιέργειες

Επιτρεπόμενες ειδικές χρήσεις γης

*Ειδικές χρήσεις γης ή/και υπο-χρήσεις βάσει του ΠΔ59/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει – Με έντονη γραμματοσειρά όσες δεν περιλαμβάνονται στη ζώνη σύμφωνα με το ΠΔ.

Πίνακας Π-27.ΖΒΔΦΠ Επιτρεπόμενες ειδικές χρήσης σΠΠΒ Λευκάδας

Κωδικός και ονομασία ειδικής χρήσης γης* Ονομασία ειδικής χρήσης γης
Εξειδίκευση
1 – Κατοικία

5 – Θρησκευτικοί χώροι

12 – Εστίαση

13 – Αναψυκτήρια

15 – Τουριστικά καταλύματα, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις (ν. 4276/2014).

24.1 – Γεωργικές, δασικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές και λοιπές αγροτικές εκμεταλλεύσεις και
δραστηριότητες.

24.2 – Γεωργικές αποθήκες, θερμοκήπια και λοιπές εγκαταστάσεις αγροτικού τομέα (άρθρο 2 του από 31.5.1985 π.δ., Δ’ 270).

24.3 – Κτηνοτροφικές πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Αντλητικές εγκαταστάσεις.

24.8 – Βόσκηση.

26.12.1 – Οδοί (κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων) (δυνατότητα εξειδίκευσης βάσει της οικείας
νομοθεσίας).

26.12.6 – Μονοπάτια (πεζών).

91-Αρχαιολογικοί χώροι

*Ειδικές χρήσεις γης ή/και υπο-χρήσεις βάσει του ΠΔ59/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει – Με έντονη γραμματοσειρά όσες δεν περιλαμβάνονται στη ζώνη σύμφωνα με το ΠΔ.

Στην συγκεκριμένη ζώνη αποκλείεται η δημιουργία μαρίνας , πλωτών εξέδρων , λιμανιών , αλίευσης ερασιτεχνικής και επαγγελματικής, αθλητικών εγκαταστάσεων, αγκυροβολίας σκαφών πάσης φύσεως, υδατοδρόμια κ. ά

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας τα σχέδια διαχείρισης Νatura,  εφόσον εγκριθούν ως έχουν ( η διαβούλευση τελειώνει σε τρεις ημέρες) δεν επηρεάζουν υφιστάμενες υποδομές , όμως αποκλείουν την δημιουργία νέων όπως λχ την δημιουργία υδατοδρομίου στο Βαθύ ή την Μαρίνα Αθερινού, όπου όταν θα έρθει η στιγμή να υποβληθεί σε Ευρωπαϊκό ή άλλο πρόγραμμα υλοποίησης θ΄απορριφθεί λόγω των χρήσεων γης που επιτρέπονται βάσει του σχεδίου ΝΑTURA, αλλά και όποια προσπάθεια ένταξης σε πρόγραμμα βελτίωσης των υπαρχουσών λιμενικών υποδομών του νησιού θα σκοντάφτει εξαιτίας της ζώνης ΝΑΤURA, πλην των λεγόμενων Στρατηγικών Επενδύσεων , όπου διέπονται από διαφορετική νομοθεσία!

Την ίδια ώρα λοιπόν που τα Φερμέκουλα, ο Σκορπιός, η Θηλιά, ο Αη-Γιάννης , αποδεικνύονται απαγορευτικά μέρη προς αλίευση αλλά και προσέγγιση τουριστικών σκαφών αιρετοί και υποψήφιοι σφυρίζουν αδιάφορα, ποιώντας την “νήσσαν”  σε μια προσπάθεια  υπόδειξης πειθαρχίας και υποταγής στο πολιτικό σύστημα που θα κληθούν να υπηρετήσουν, αγνοώντας επιδεικτικά την ανησυχία του ντόπιου πληθυσμού που απέμεινε κι ανθίσταται στην επιδρομή του ξένου επενδυτικού κεφαλαίου.

Από το όλο σχέδιο φυσικά εξαιρούνται οι μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, αφού κατ΄ομολογία των μελετητών “καταβλήθηκε προσπάθεια  ώστε να μην οχληθούν  ή ελάχιστα από την εφαρμογή των συγκεκριμένων σχεδίων.

Οδεύοντας λοιπόν προς διπλές εκλογές το meganisinews θ΄ανεβάζει επιλεκτικά μόνο όσα δελτία τύπου αναφέρονται σε πραγματικά προβλήματα και υποδείξεις λύσεων από τους υποψηφίους.

Για την προσωπική προβολή τους ας τα “σκάσουν χοντρά” κι ας αναζητήσουν αλλού προθύμους “συνεργάτες”.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ήρθαν τα πρωτοβρόχια

Οι  πρώτες δυνατές βροχές, έπειτα από μεγάλη περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας, έκαναν  την εμφάνισή τους στο  νησί μας με τους περισσότερους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights