Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη υπ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευγενίας Αρβανίτη στο Μεγανήσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή των Βαΐων (9/04/23) επισκεφθήκαμε με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής το Μεγανήσι Λευκάδος. Άκουσα με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν από τους συμπατριώτες μας για τον τουρισμό και την ανάπτυξη που πάει χέρι – χέρι μετα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα και ταπροβλήματα που δημιουργούν, κυκλοφορώντας αδέσποτα στο νησί.

Μια αντίφαση που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς η τουριστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος. Οποιαδήποτε οικολογική καταστροφή ουσιαστικά καταργεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού (το φυσικό του κάλλος) που αποτελεί και πόλο έλξης του ποιοτικού τουρισμού.

Περιδιαβαίνοντας τα χωριά διαπίστωσα τον πολιτιστικό πλούτο αλλά και την δύναμη των ανθρώπων.

Είχε δίκιο ο Roger Just όταν περιέγραψε το νησί και τους ανθρώπους του μέσα από τις έννοιες της συγγένειας και της κοινότητας. Αυτή την αίσθηση της συλλογικής προσπάθειας και ταυτότητας αποκόμισα όταν συνομιλήσαμε με τους παλιούς δημοκράτες και τις παλιές δημοκράτισσες του νησιού. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και τα θετικά μηνύματα που μας έστειλαν. Η αγωνία τους να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ δυνατό ήταν διάχυτη. Αυτή την προοπτική θα υπηρετήσουμε σε αυτές τις εκλογές!!!

 

   

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights