Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Ιδού η Ρόδος κύριε δήμαρχε της Λευκάδας

Προσβάλετε την απόφαση της Δασικής Διεύθυνσης Λευκάδας και διεκδικήστε την αμφισβητούμενη Επιχώριος Περιουσίας των Λευκαδιτών.

Με σημερινή απόφαση η τοπική Διεύθυνση της Λευκάδας παραχωρεί  600 m2 στην περιοχή Αθάνι σε Ιδιωτική Εταιρεία Τηλεφωνίας για εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού αντί του  ευτελές αντιτίμου 112,69 e, δείτε την απόφαση εδώ

Επί της ουσίας πρόκειται για την πρώτη καθαρά διοικητική πράξη αυτού του χαρακτήρα που σαφέστατα αποκτά διεκδικητικό χαρακτήρα σε βάρος  της επονομαζόμεης και νομικά κατοχυρωμένης  ‘Επιχώρειας Περιουσίας” των δημοτών και του δήμου και που εάν δεν καταπέσει στα δικαστήρια θέτει σοβαρό ζήτημα όχι μόνο για την Λευκάδα αλλά  και για  όλο το Ιόνιο! Κι  υποψιαζόμαστε  ότι θ΄ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες που θ΄αφορούν φωτοβολταϊκά ή ακόμα και τουριστικές εγκαταστάσεις( το νομικό πλαίσιο το επιτρέπει).

Σας καλούμε  πριν την λήξη της τρέχουσας θητείας σας να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσετε το αυτονόητο, ο δήμος να γίνει ο κύριος και επικαρπωτής της Επιχώριας Περιουσίας προς όφελος των δημοτών του.

Εσείς θ΄αποφασίσετε εάν θα γράψετε ιστορία ή αυτή θα σας προσπεράσει και θα σας καταγράψει ως ένα ακόμα νούμερο στην μακρά σειρά όλων των προκατόχων σας  που παρέδωσαν αμαχητί την “Επιχώριος Περιουσία” στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς κανένα αντάλλαγμα και όφελος για την τοπική κοινωνία που συρρικνώνεται υπό το βάρος των δυσβάσταχτων  φόρων και χρεώσεων.

Για το megansiiews

Γιώργος Γαβρίλης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Κώστας Δρακονταειδής για την μετακίνηση του αγροτικού ιατρού ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες έξι χωριών της Ν. Λευκάδας

Είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την μετακίνηση του αγροτικού ιατρού ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες έξι χωριών της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights