Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Επόμενες εκλογές: Εξάλειψη ή διεύρυνση της ευθύνης και της ενοχής μας για τη διάλυση της πατρίδας. Καλό αντάμωμα με τη συνείδηση

Το σάπιο πολιτικό σύστημα αποτελεί τον ορισμό της ακυβερνησίας, αλλά έχει το θράσος να καθορίζει ως ακυβερνησία το ενδεχόμενο μη εκλογής του. Και ενώ έχει εκμηδενίσει την κρατική μηχανή, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, έχει την αναίδεια να χαρακτηρίζει «μηδενιστή» όποιον επιθυμεί την ανατροπή του.

Πρόσφατα, ο ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και διδάκτορας Φιλοσοφίας και Θεολογίας, Χρήστος Γιανναράς, έκανε μία θλιβερή διαπίστωση σε άρθρο με τίτλο «εθνομηδενισμού πρωτεία» στην Καθημερινή της Κυριακής, της 26ης Μαρτίου 2023 (https://www.kathimerini.gr/opinion/562338031/ethnomidenismoy-proteia/):

«Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη Ιστορία, που το αίσθημα της ευθύνης και η συνακόλουθη βίωση της ενοχής έχει τόσο ριζικά αμβλυνθεί.»

Για τους πολιτικούς υπάρχει μόνο πολιτική ευθύνη, δηλαδή ανευθυνότητα. Ακόμα και στις κηδείες νεκρών για τον θάνατο των οποίων είναι συνυπεύθυνοι στριμώχνονται στην πρώτη γραμμή για να πουλήσουν, χωρίς ίχνος τσίπας, θλιμμένη μούρη.

Όμως, ο καθηγητής στο άρθρο του έθεσε και ένα ερώτημα:

«Υπάρχει εθνική και πολιτική ευθύνη της ελλαδικής κοινωνίας σήμερα για την ανήκεστη κρατική μας διάλυση;»

Πλέον, η μπόχα της πολιτικής σαπίλας βρομάει από χιλιόμετρα. Για αυτό, στις επόμενες εκλογές – πρώτες, δεύτερες, τρίτες, τέταρτες – αυτό που θα κληθούμε να επιλέξουμε δεν είναι πολιτικό κόμμα και βουλευτές, αλλά η εξάλειψη ή η διεύρυνση της ευθύνης και της ενοχής μας για τη διάλυση της πατρίδας μας και τον χαμό συνανθρώπων μας.

Διότι, στα επόμενα Τέμπη, Μνημόνια, Μάτι, Μάνδρα, Πυρκαγιά, Πρέσπες, Ίμια, κορωνοϊό, πλειστηριασμό, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση, σεισμό, κλπ κλπ, ο καθένας θα έχει να κάνει με αυτό που λέγεται συνείδηση. Και δεν αναφέρομαι στην επίγεια, αλλά στην Ουράνια.

Καλή αντάμωση.

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 31 Μαρτίου 2023

www.eksadaktylos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παράταση από το Υπουργείο Μεταφορών στην συνολική προθεσµία περαίωσης του έργου προσπέλασης των ακτών στις περιοχές, Εγκρεµνών και Πόρτο Κατσίκι

Κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας Στις 30-4-2018 με  επιστολή της η ανάδοχος , αιτήθηκε τη χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσµίας περαίωσης […]

Στο πρόγραμμα Φιλοδήμος ΙΙ εντάχθηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Λευκάδας

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης  της Πράξης: «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights