Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

6η ΔΥΠΕ: “Πέταξαν έξω” και τους Παξούς από την προκήρυξη, αντί να εντάξουν σ΄αυτή και το Μεγανήσι!

Με ορθή επανάληψη της αρχικής προκήρυξης!

Από την 1η Νοέμβρη του 2022 δεν υπάρχει σταθερή και απευθείας συγκοινωνία σύνδεσης των Παξών με την Κέρκυρα. Η απευθείας σύνδεση των δύο νησιών γίνεται από τη Λευκίμμη δύο φορές την εβδομάδα με το πλοίο . Οι επιβάτες επιβιβάζονται στο πλοίο «Δέσποινα» στις 7:30 από Παξούς, φτάνουν στο λιμάνι της Λευκίμμης στις 8:30, επιβιβάζονται σε λεωφορείο που τους περιμένει και φτάνουν τελικά στην πόλη της Κέρκυρας στις 9:30. Μια αντίστοιχη οδύσσεια αντιμετωπίζουν και στην επιστροφή τους στο νησί των Παξών με ένα κόστος 20 περίπου ευρώ κατά άτομο. Σήμερα δεν γίνεται ούτε μέσω Λευκίμμης.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα μετάβασης από Κέρκυρα προς Παξούς και αντίστροφα με το  ferry boat που ξεκινάει το πρωί από Κέρκυρα, μεταβαίνει στην Ηγουμενίτσα και από εκεί στους Παξούς με ένα συνολικό χρόνο διαδρομής 4,5 ωρών. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή).

Τα αποτελέσματα από αυτή τη μορφή συγκοινωνίας τους χειμερινούς μήνες κυρίως από το Νοέμβρη μέχρι και τον Μάρτιο είναι η μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων κατοίκων των Παξών που χρειάζεται να μεταβούν στην Κέρκυρα για επαγγελματικές ανάγκες, για επισκέψεις σε γιατρούς, για επαφή με συγγενείς και για άλλες υποχρεώσεις αλλά και το μεγάλο κόστος από τα έξοδα μετακίνησης  και διαμονής στην Κέρκυρα αφού αυτό επιβάλλεται από την έλλειψη σταθερής και συχνής συγκοινωνίας.   Τα αισθήματα που οι κάτοικοι των Παξών νιώθουν είναι κυρίως της εγκατάλειψης από τις αρχές, της απομόνωσης, του αποκλεισμού και της ανασφάλειας, και είναι απόλυτα δικαιολογημένα.

Έτσι δικαιολογημένα είχε βρεθεί αρχικώς στην λίστα της 6ης ΔΥΠΕ για στελέχωση του ΚΥ με έναν καρδιολόγο στην αρχική προκήρυξη της 14ης Μαρτίου που μπορείτε να δείτε εδώ

Eν τω μεταξύ στο μεσοδιάστημα του σχετικού δημοσιεύματος του meganisinews :

Β’ κατηγορίας πολίτες με ευθύνη των αιρετών οι Μεγανησιώτες  

πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεγανήσι , όπου το θέμα τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο  της μείζονος  αντιπολίτευσης κ. Θανάση Κονιδάρη, ωστόσο δεν πάρθηκε καμία απόφαση για σχετικό αίτημα και δεν εκδόθηκε κανένα ψήφισμα διαμαρτυρίας!

Έτσι ακολούθησε σήμερα 23/03/2023  μία δεύτερη διορθωτική προκήρυξη που αντί να εντάξει και το Μεγανήσι στον σχεδιασμό, διέγραψε την προκήρυξη της θέσης καρδιολόγου στο ΚΥ Παξών, αυξάνοντας και την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως της 7ης Απριλίου, δείτε την εδώ, εξισώνοντας έτσι τις ούτως ή άλλως τα  παράλληλα προβλήματα στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας των μικρών μας νησιών!

Θα μου πείτε δεν είναι τυχαίο ότι όλη η Γαλλία ξεσηκώθηκε για την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 62 στα 64 , ενώ εμείς είμαστε στα 67 και συζητάμε γαι τα 70!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights