Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Απορώ για ποιό λόγο δεν μαθαίνουμε τα αποτελέσματα του Δημοσιονομικού ελέγχου του Δήμου Λευκάδας”

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisi news Γιώργος Γαβρίλης.

Σχολιάζοντας την πανσπερμία υποψηφιοτήτων στο δήμο Μεγανησίου, ανέφερε πως ο δήμαρχος Παύλος Δάγλας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην δημιουργία συνδυασμού. Επίσης από τους διαφωνούντες πολύ εύκολα ένας από τους δύο μπει στο δεύτερο γύρο ο ένας θα ψηφίσει τον άλλον αφού είναι διαφωνούντες.

Θεωρώ πως θα είναι μία δύσκολη εκλογή και τον Παύλο Δάγλα.

Αναφερόμενος στον οικονομικό έλεγχο του δήμου Λευκάδας, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, εξέφρασε την απορία για ποιο λόγο δεν μαθαίνουμε τα αποτελέσματα.

“Έχουν δημοσιοποιηθεί κάποια αποτελέσματα από όλους τους δήμους που έχουν ελεγχθεί, γιατί πρόκειται για τακτικό έλεγχο, όμως έχουν δημοσιοποιηθεί μόνο 50.

Σε αυτούς δεν βρίσκεται ο Δήμος Λευκάδας, επειδή βρίσκεται στη διαδικασία των αντιρρήσεων. Προφανώς το έχουν κάνει τις παρατηρήσεις και ο Δήμος Λευκάδας έχει μπει στη διαδικασία αντιρρήσεων και για αυτό δεν βλέπουμε αποτελέσματα.

Άρα ο δήμαρχος και οικονομική υπηρεσία που αφορά τον έλεγχο σίγουρα ξέρουν τα αποτελέσματα και σίγουρα κάποιος πρέπει να ρωτήσει το δημοτικό συμβούλιο όπως έγινε και στην περίπτωση του δήμου Μεγανησίου για να μάθουν και οι υπόλοιποι.

Επίσης έχει δημιουργηθεί έλεγχος στην ΠΕΔΙΝ στην οποία έχουν πάρει απόφαση για να υποβάλλουν αντιρρήσεις και εκεί δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα.

Είναι γνωστό ότι στους δήμους και γενικά στην αυτοδιοίκηση γινόταν μία κακοδιαχείριση το θέμα είναι να μάθουμε αν αυτό συνεχίζει να γίνεται, αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση και κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε επιτέλους και κάποτε να βελτιωθούμε.

Για παράδειγμα ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας είπε πως ο έλεγχος που μου κάνατε είναι διαφήμιση και θέλω να το χρησιμοποιήσω τις εκλογές, περιμένουμε να δούμε τι γίνεται και με τους άλλους.

Επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά πως δεν θεωρώ τυχαίο για κάποιους δήμους δημοσιεύονται και για κάποιους όχι.

Απαντώντας στο ερώτημα αν το θέμα των τουριστικών χαρτών θα προκαλέσει εκλογική φθορά στον βουλευτή Λευκάδας κ.Καββαδά, εκτίμησε πως δεν βλέπει να μην είναι την επόμενη μέρα ο βουλευτής Λευκάδας.

Το ζήτημα όμως των δασικών χαρτών δεν είναι και δικό τους ζήτημα, ότι μπορεί κάνει. Το ίδιο κάνει και με το Νυδρί τρέχει και παλεύει.

Μάλιστα στην κριτική της αντιπολίτευσης, μέσα από ανακοινώσεις του επισημαίνει ότι εμείς προσπαθούμε να σώσουμε όλα αυτά που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2016-2017 και είναι όλα αυτά που αντιμετωπίζει ο βουλευτής σήμερα.

“Για παράδειγμα στο ζήτημα του Νυδρίου υπάρχει μία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Κτηματική υπηρεσία και την ΕΤΑΔ με τους ιδιοκτήτες και τις παρανομίες που έκαναν, που έρχεται από παλιά Από τη στιγμή που υπήρχαν οι κομματάρχες και όποιος ήξερε έναν βουλευτή έκανε όποια παρανομία ήθελε.

Θέλω να σου πω ότι πέφτουμε πάνω και σκοντάφτουμε στα ίδια πράγματα.

Προφανώς και θα μπει στην πολιτική ζυγαριά δεν βλέπω όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι κινδυνεύει βουλευτής να μην επανεκλεγεί, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή μιας δύσκολης εποχής, από κεκτημένη ταχύτητα, θα τα καταφέρει.

Την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα το ξανασυζητήσουμε, γιατί πιστεύω πως οι επόμενες εκλογές θα είναι πάρα πολύ δύσκολες για τη χώρα.

Αυτή τη στιγμή μας έχουν αφήσει ελεύθερους λόγω πανδημίας και δεν είχαμε αυτή την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.

Από την επόμενη εκλογών θα επανέλθει το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας.

Επειδή είμαστε και χώρα που έχουμε υπερβεί το χρέος κατά 60% εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα υποβάλλουμε σχέδια και θα μας ζητούν δημοσιονομική προσαρμογή.

Βλέπουμε επίσης ότι επανέρχονται οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και ακόμα αυτό δεν έχει φανεί, γιατί ο κόσμος αυτή τη στιγμή βλέπει επιδόματα.

Επί της ουσίας όμως στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και το γνωρίζουν άπαντες. Εξαιτίας αυτού σκοντάφτουμε πάντα στην δημοσιονομική προσαρμογή και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αποτελέσματα όλων αυτών είναι τα δασικά, οι αιγιαλοί και όλα αυτά που γνωρίζουμε , καθώς η δημόσια  περιουσία είναι δεσμευμένη για 99 χρόνια.

Πολλές φορές η όποια Ελληνική κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τα μέτρα που υποβάλλονται από τις Βρυξέλλες

Εγώ γνωρίζεις πολύ καλά πως με το Μάκη Μελά ξεκινάμε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όμως όπως είπε και ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του  και συμφωνούμε δεν εμφανίζονται  πουθενά  οι υποψήφιοι , πλην σε πίτες, και σε ένα μήνα έχουμε εκλογές.

Δεν τους έχει  ο κόσμος μπροστά του για να τους ρωτήσει το τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Πρέπει να μας πουν συγκεκριμένα τι πρόκειται να κάνουν για διάφορα ζητήματα.

Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται κανένας πολιτικός διάλογος.

Εμείς βομβαρδιζόμαστε με δελτία τύπου ότι το νοσοκομείο Λευκάδας συνέχεια στελεχώνεται. …Πρέπει να σου πω όμως πως ζήτησα εγώ για τη σύζυγό μου ραντεβού στο γυναικολογικό από τις Αρχές Ιανουαρίου. Το ραντεβού κλείστηκε για μέσα Φεβρουαρίου και στη συνέχεια μέσα Φεβρουαρίου την κάλεσαν και της είπαν ότι το ραντεβού θα γίνει 8 Μαρτίου.

Ποια είναι λοιπόν η ιατρική περίθαλψη μου  πρόσφερε το νοσοκομείο και η ακριβότερη φέτος  ασφάλισή μου, καθώς εμένα με βάζουν να πάω να πληρώσω έξω σε ιδιώτη

Από τη στιγμή που λέμε πως υπάρχει ένα στελεχωμένο νοσοκομείο και μπαίνει στη διαδικασία να κάνει απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία και να πληρώνεται από τους συμπολίτες μας για να κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο για την υγεία τους δεν νοείται για μένα δημόσια υγεία

Μάλιστα πρόκειται να έρθουν και ιδιώτες μάνατζερ και πλέον το νοσοκομείο θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια, προκειμένου ν΄ανταπεξέλθει στην αξιολόγηση.

Η λύση δεν είναι να έχουμε απογευματινά ιατρεία αλλά να πληρώσουν τους γιατρούς για να έρθουν να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε μονοπάτια που δεν γνωρίζουμε, μπορεί αυτή η κατάσταση να οδηγήσει σε καλύτερα δεδομένα, όμως όταν μπαίνει το χρηματικό στη μέση πάντα οδηγεί σε  κάτι χειρότερο.

Δεν πρέπει να υπάρχει νταραβέρι του ιδιώτη με τον γιατρό αλλά να μεσολαβεί η ασφάλεια του.

Επίσης μας λένε για εκατομμύρια, έργα ανάπτυξης και στο πρόσφατο περιστατικό με την οικογένεια που έμεινε άστεγη από τν πυρκαγιά, έβγαλαν ονόματα , λογαριασμούς και ζητούσαν από τον κόσμο να βοηθήσει με κρεββάτια και ρούχα.

Δεν θα έπρεπε ο δήμος Λευκάδας , να είχε Κοινωνική Μέριμνα, να ενοικίαζαν ένα σπίτι για αυτούς και να τους είχαν από κοντά με ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς;

Δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα , ότι δήθεν παντού τώρα τις Απόκριες δεν έπεφτε καρφίτσα, πολλά από τα λεφτά που δαπανώνται είναι από στάσεις πληρωμών, σου λέει ο άλλος αφού δεν πρόκειται να ξεχρεωθώ ποτέ, τουλάχιστον να χαρώ για λίγο.

Πόσους φίλους και γνωστούς έχουμε οι δύο μας που δεν χρωστάνε. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κανέναν, μην βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, πίσω από τις πόρτες που κλείνουν , υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Γιώργου Γαβρίλη στο ηχητικό που ακολουθεί:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights