Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Ο ένοχος είναι γνωστός το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τη βαθιά θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πλήρη διερεύνηση των αιτών (αν κι όλοι γνωρίζουμε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι η βαθύτερη αιτία που οδήγησε στην τραγωδία).

Χαρακτηριστικά είναι:

  1. Οι ανακοινώσεις της παράταξης ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών, με ημερομηνίες 24/1/2023 και 7/2/2023 που προειδοποιούσαν: «Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό» και διεκδικούσαν από κυβέρνηση, ΟΣΕ και HELLENIC TRAIN τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

  1. Τον Απρίλη του 2022 είχε παραιτηθεί στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ για θέματα ασφάλειας των δρομολογίων.

  1. Η σημερινή δήλωση του προέδρου του σωματείου των μηχανοδηγών στην ΕΡΤ ότι: «τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Όλα είναι χειροκίνητα».

Θυμίζουμε ότι από το 2010, υπάρχει η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Για την υλοποίηση της πολιτικής αυτής, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «έσπασαν» τον ενιαίο κρατικό ΟΣΕ σε μικρότερες (διότι ήταν πιο ευκολότερο να ιδιωτικοποιηθούν ξεχωριστά) εταιρείες ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική «Ferrovie dello Stato Italiane Group» έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ. Η σύμβαση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ουδέποτε δημοσιεύθηκε!

Ακολούθησε νέα σύμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε κρατική χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ στην ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ (50 εκατ. ετησίως για 5 έτη).

Μετά την ιδιωτικοποίηση, το 2018 θεσμοθετήθηκε «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου με 9ήμερη συνεχόμενη εργασία ενώ το 2019 απολύθηκαν 120 εργαζόμενοι.

Το 2019 ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη «απελευθέρωση» (δηλαδή ιδιωτικοποίηση) των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Το 2022, η κυβέρνηση της ΝΔ επέκτεινε την κρατική χρηματοδότηση της ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 10 επιπλέον έτη (με συνολικό όφελος 750 εκατ. ευρώ για τους καπιταλιστές).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ετήσια έσοδα 130 εκατ. ευρώ (3,4 εκατ. ευρώ ετήσια καθαρά κέρδη) αλλά αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των δρομολογίων, των επιβατών και των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΚΑΛΕΙ τους εργαζόμενους και το λαό να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ αυτοκινητοδρόμους και υποδομές μεταφοράς που θα είναι στην υπηρεσία του λαού με κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης, χωρίς διόδια και χαράτσια με σύγχρονα μέσα ασφαλείας και υποδομές !

Το Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights