Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Τι σημαδοτεί το “φλερτάρισμα” Γληγόρη στην παράταξη Σολδάτου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Με την άποψη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Άλλάζουμε πορεία”  στην συζήτηση για την νέα εγκύκλιο συντάχθηκε ο επικεφαλής του “Διάυλου” 

Μάλιστα υπεραμύνθηκε και της επιτυχίας του Βουλευτή Λευκάδας κ, Θανάση Καββαδά   δηλώνοντας ικανοποιημένος με την νέα εγκύκλιο.

” θα έπρεπε να εστιάσουμε στο να αλλάξει η εγκύκλιος, να τροποποιηθεί, να ανασταλεί, είμαι μία νέα εγκύκλιο να φύγουν από μέσα αυτά τα οποία ουσιαστικά ανάγκασαν την υπηρεσία να υποβάλει την δήλωση του κτηματολογίου.

“Δυστυχώς σε εκείνη την συνεδρίαση δεν μπήκε το αίτημα μέσα, παρότι μπήκαν τα αγωνιστικά σκέλη άλλων παρατάξεων. Δεν μπήκε μέσα στην απόφαση το συγκεκριμένο αίτημα εάν είχε μπει, εάν είχε πάει στη συνάντηση στο υπουργείο, πιθανόν σήμερα να μην συζητάγαμε καθόλου,γιατί με μία διευκρίνιση στο δεύτερο σκέλος στις τελευταίες λέξεις της νέας εγκυκλίου, να είχε λυθεί το πρόβλημα μία και καλή.

Προϋπόθεση είναι να είχαμε ασχοληθεί με το να προχωρήσουμε όχι σε νομοθετική ρύθμιση, γιατί όπως είχα πει και τότε δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται άμεσα, δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται εύκολα, καθώς η νομοθεσία δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς πιθανές ενστάσεις.

Θεωρούμε ότι πιθανόν με την εγκύκλιο δεν θα κάνει ο δασάρχης δήλωση, εάν οριστικοποιηθούν οι εγγραφές με βάση το άρθρο 152 πάλι δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύτως, θεωρητικά εάν είχαμε ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την εγκύκλιο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Επειδή εγώ όμως ψήφισα την προηγούμενη απόφαση θα συμφωνήσω με τον κύριο Σολδάτο που λέει ότι το θέμα πρέπει να φύγει από εμάς άνθρωπος, δεν το δουλέψαμε όπως έπρεπε. Με παρέμβαση του ο Νομικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Γράψας επέμεινε πως δούλεψαν στη βάση του να αλλάξει ο νόμος, με τον κύριο Γληγόρη να επισημαίνει με την νέα εγκύκλιο έγινε κάποιο βήμα.

Και εγώ λέω ότι δεν γίνεται το θέμα οριστικά λέω όμως τι έγινε και προχωράμε.

Στο σημείο παρεμβαίνει ο κ. Γράψας , νομικός σύμβουλος του δήμου, στον οποίο ο κ. Γληγόρης ζήτησε να παραδεχθεί ότι η νέα εγκύκλιος είναι ένα μεγάλο βήμα από την πλευρά του Υπουργείου.

Έτσι κι αλλιώς πρεέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 152 ως προς τους τίτλους του 2001 και θα συμφωνήσω με τον κύριο Σολδάτο στο να προχωρήσει γενικότερα από την πλευρά του Ιονίου, την ΠΕΔΙΝ και φυσικά με την παρουσία των βουλευτών πόντους πέτυχαν τους δασωμένους αγρούς.”

Τυχαίο, δεν νομίζουμε! Οι τελευταίες πληροφορίες μας θέλουν  μέλη των δύο παρατάξεων να συστεγάζονται  στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές υπό “ανεξάρτητης” ηγέτιδος. Ίδωμεν…

Φωτογραφία: Μάριος Γαζής

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights