Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Τρίτης 21 Φλεβάρη για τους δασικούς χάρτες από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ  στο συλλαλητήριο την Τρίτη 21 Φλεβάρη  και ώρα 7:00 μμ στον Άγιο Μηνά για τους δασικούς χάρτες

Δεν θα επιτρέψουμε με τον αγώνα μας, το βίος,  η γη  κι η ιδιοκτησία  των γονιών μας που με τεράστιες στερήσεις,  κόπο κι ιδρώτα δημιούργησαν   να παραδοθεί στο κράτος κι από κει στους διάφορους «επενδυτές» που καραδοκούν !

Έχουμε συσσωρεύσει μεγάλη πείρα  όλα αυτά τα χρόνια και δεν ξεγελιόμαστε από τους  ελιγμούς της κυβέρνησης και του βουλευτή  ότι με εγκυκλίους θα λυθεί το πρόβλημα που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους  δημιούργησαν  !

Γνωρίζουμε ότι καμία εγκύκλιος δεν υποκαθιστά  το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Γνωρίζουμε ότι στο στόχαστρο έχει μπει  η μικρή ιδιοκτησία του λαού της Λευκάδας, που αποτελεί εμπόδιο στη συγκέντρωση γης ώστε να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια στο νησί !

Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόζει σε συνέχεια των  προηγούμενων την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  με  την εφαρμογή της κτηματογράφησης  η οποία μαζί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι τα εργαλεία για τη συγκέντρωση της γης  προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τις «πράσινες» επενδύσεις αλλά και για άλλες που αφορούν τον κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα από τα 17 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του  νέου υπερμνημόνιου των Ευρωπαϊκών λαών  όπως το χαρακτήρισαν τα συνδικάτα είναι η ταχύτατη εφαρμογή της κτηματογράφησης.

Το αγκάθι στη Λευκάδα αλλά και σε άλλα νησιά του Ιονίου  είναι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που στην πλειοψηφία τους είναι ιδιωτικές και επιχειρούν με κάθε τρόπο, εξοντώνοντας οικονομικά  και  ψυχολογικά το λαό της Λευκάδας, να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς προς όφελος του κράτους και των μεγάλων επιχειρηματιών, με την αλλαγή χρήσης της γης ώστε να τρέξουν τα επενδυτικά σχέδια !

Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την περιουσία μας είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι στην  αντιλαϊκή πολιτική και στους εκφραστές της που παράγει αυτά τα αποτελέσματα !

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με την οργανωμένη πάλη του!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Νομοθετική ρύθμιση ΤΩΡΑ !

Το   Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Μέσα στα πλαίσια της μεγαλύτερης προσαρμογής της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights