Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαρτίου 2023

Δασικοί Χάρτες: Οι περιουσίες των λευκαδιτών αλλάζουν χέρια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραβρέθηκα χθες (18/2/2023) με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινηματος Αλαγής στα Λαζαράτα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος «Φωτεινός». Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή για όλους ώστε να ενημερωθούν από τους κκ. Παναγιώτη Γρηγόρη και Ανδρέα Αραβανή. Η ενημέρωση ήταν λεπτομερέστατη και τεκμηριωμένη. Τα συμπεράσματα από την όλη συζήτηση ήταν τα εξής:

  • Το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και δεν χωρά ημίμετρα. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ και όχι άλλες εγκυκλίοι. Ο βουλευτής Λευκάδος και η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να λύσουν ΤΩΡΑ το μείζον πρόβλημα που δημιούργησαν στα κρυφά….χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και διαβούλευση…

  • Η δυσμενής μετάθεση του Δασάρχη παραπέμπει σε εποχές που το κράτος ήταν λάφυρο στα χέρια της δεξιάς και διώκονταν όσοι δεν ήταν αρεστοί. Η ενέργεια αυτή δεν επιλύει το πρόβλημα των δασικών χαρτών, απλά επιχειρεί την εξόντωση ενός υπαλλήλου και την υποκριτική μετάθεση των ευθυνών.

  • Απαιτείται ενεργοποίηση όλων των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών σε πολλαπλά επίπεδα όπως: επερωτήσεις στη βουλή, σύμπραξη με άλλους νομούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, ενεργοποίηση των λευκαδιακών συλλόγων απανταχού, ενεργοποίηση των επαγγελματικών συλλόγων (δικηγόρων, μηχανικών, επιμελητηρίου, κτλ.).

Τέλος, διατύπωσα την άποψη ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ανοίγει την κερκόπορτα για «την αξιοποίηση» των υφαρπαγμένων δημόσιων πια περιουσιών από κάθε λογής «στρατηγικούς επενδυτές» οι οποίοι θα ορίσουν την μοίρα του τόπου για τις επόμενες πολλές δεκαετίες χωρίς διαβούλευση. Αυτή είναι μια στρεβλή ανάπτυξη την οποία έχουν αποφασίσει άλλοι και όχι οι πολίτες της Λευκάδας.

Σε λίγες βδομάδες οι πολίτες της Λευκάδας θα κληθούν να αποφασίσουν το μέλλον τους. Είναι στο χέρι μας να στείλουμε το μήνυμα της νέας αλλαγής σε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να αναλάβουμε δράση για το αναπτυξιακό μοντέλο του τόπου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ευγενία Αρβανίτη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Υποψήφια βουλευτής Λευκάδος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights