Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

“Αγκαλιά” με τον Πρωθυπουργό θα δώσει λύση στα “δασικά” ο Βουλευτής Λευκάδας

Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την άμεση ανάκληση της δήλωσης ιδιοκτησίας που υπέβαλε η Διεύθυνση Δασών Λευκάδας.

Την αποστολή εγγράφου εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε και στο γραφείο κτηματογράφησης Λευκάδας με αναλυτική έκθεση των νομικών επιχειρημάτων μας, για την απόρριψη της υποβληθείσας δήλωσης ιδιοκτησίας.

Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα τροποποιηθεί η διάταξη του εδαφίου Α της περίπτωσης 4 της παρ.1 του άρθρου 10 του νόμου 3208/2003 η οποία προστέθηκε με το άρθρο 152 του νόμου 4819/2021 ΦΕΚ Α 129/23-07-2021, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι το Ελληνικό δημόσιο στις περιοχές του Β εδαφίου του άρθρου 62 του νόμου 998/1979 δύναται να προβάλει δικαιώματα μόνο στην περίπτωση που επικαλείται νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Το συντονισμό ενεργειών του Δήμου Λευκάδας, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη ανατροπή εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου της πάγιας ρύθμισης περί αναστροφής του τεκμηρίου κυριότητας στις περιοχές του Β εδαφίου του άρθρου 62 του νόμου 998/1979 .

Την συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός της επόμενης εβδομάδας, για την άμεση επίλυση του εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει για το Δήμο Λευκάδας και τους ιδιώτες.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Λευκάδας, σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες του τόπου θα προχωρήσει πάραυτα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Τι αναφέρει Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λευκάδας:

“Εκτάκτως στον Πρωθυπουργό για τις δηλώσεις δικαιωμάτων του Δασαρχείου ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

Τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε εκτάκτως σήμερα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με αφορμή το θέμα των δηλώσεων δικαιωμάτων Εθνικού Κτηματολογίου που κατέθεσε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το Δασαρχείο Λευκάδας.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για θέματα του νησιού, κυρίως όμως του μετέφερε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική κίνηση του Δασαρχείου, με την οποία εγείρονται ζητήματα διεκδίκησης ιδιοκτησίας από το δημόσιο στα Ιόνια Νησιά, καθώς και την κοινωνική αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε τα ζητήματα και διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη σκύψει στο πρόβλημα και διερευνάται η βέλτιστη λύση.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας δεν αναφέρει ότι την έδωσε, φανταζόμαστε δεν είχε στεγνώσει ακόμα το μελάνι. Σε δύο-τρεις  πληροφορίες θα σταθούμε:

α) Υπάρχει πρόβλημα

β) Δεν υπάρχει  λύση επί του παρόντος, έπεται έρευνα…

γ) θα υπάρξει η καλύτερη λύση, της καλύτερης λύσης του 2021..

δ) Το αρμόδιο υπουργείο  έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα

 

Δηλαδή να κοιμηθούμε ήσυχοι ή ν΄ανησυχούμε;

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights