Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Δασικοί χάρτες: Ο εμπαιγμός συνεχίζεται…(του Γιώργου Θερμού)

ΣΤΕ  805/2016:

“…διοικητική πράξη, με την οποία χαρακτηρίζεται ή διαπιστώνεται ο δασικός χαρακτήρας έκτασης, αποτελεί και νόμιμο τίτλο του εγγραπτέου δικαιώματος κυριότητας επί των εκτάσεων σε περιοχές που ισχύει το ως άνω μαχητό τεκμήριο κυριότητας, η ανατροπή του οποίου εναπόκειται στον ιδιώτη που επικαλείται ίδιο δικαίωμα.

Αντίθετα, όταν πρόκειται για δάση και δασικές εκτάσεις που ευρίσκονται σε περιοχές που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω τεκμηρίου( Ιόνιο κλπ), μόνη η διοικητική πράξη του χαρακτηρισμού ή της διαπίστωσης του χαρακτήρα της εκτάσεως δεν αρκεί για την εγγραφή δικαιώματος κυριότητας του Δημοσίου, χωρίς την επίκληση και απόδειξη της κτήσεώς του με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία”

Βουλευτής Λευκάδας 2021 :

Ένας ακόμα μεγάλος αγώνας για τη Λευκάδα δικαιώθηκε επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλη την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα τον Υπουργό κύριο Κώστα Σκρέκα και τον αρμόδιο Υφυπουργό, κύριο Γεώργιο Αμυρά γιατί άκουσαν και ανταποκρίθηκαν θετικά στις ανησυχίες χιλιάδων συμπολιτών μας. Τα εμπόδια για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας και, εντέλει, για την ανάπτυξη, αίρονται. Συνεχίζουμε, …ενισχύουμε την ανάπτυξη.

Επόμενος σταθμός: οι δασωμένοι αγροί.» Δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας  μετά την ψήφιση του άρθρου 152 του ν. 4819/2021  το 2021, που ουσιαστικά εισήγαγε, για πρώτη φορά, το τεκμήριο κυριότητας  του δημοσίου στα δασικά  και στη Λευκάδα…

Όσο για τα ΑΔ   κι αυτά δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο από τον Δασάρχη (κατά δήλωση του εκπρ. του ΤΕΕ στο ΔΣ της 4/3/23), υποχρεωμένος   να το κάνει βάσει της νομοθετικής διάταξης που όχι μόνο ψήφισαν αλλά και πρωτοστάτησαν για να εισαχθεί οι  4 βουλευτές της Ν.Δ. των Ιονίων ..( σχετ.δελτίο τύπου  1/3/2021 μετά από συνάντησή τους με τον υπουργό Γεραπετρίτη/ φωτο)…

Ερωτήματα :

1.Στα γραφεία ποιών και πότε συντάχθηκε η τροπολογία?

2.Ποιούς ακριβώς εξυπηρετεί η τροπολογία?

3.  Με την νομοθεσία που ίσχυε  πριν την ψήφιση της τροπολογίας  είχε δικαίωμα ο δασάρχης να δηλώνει ιδιοκτησία δημοσίου στο Κτηματολόγιο στην Λευκάδα εάν δεν είχε νόμιμο τίτλο?

4. Αφού λύθηκε δήθεν το θέμα των δασωθέντων αγρών (ΑΔ) γιατί δηλώθηκαν κι αυτοί ως ιδιοκτησία του δημοσίου, στο κτηματολόγιο ,  με εντολή υπουργού,?

δείτε σχετικά την ανάρτηση  πέρυσι , τέτοια εποχή, την εποχή των πανηγυρισμών:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απάντηση του Αντιδημάρχου Καστού, Πέτρου Γιαννούτσου, στον Κώστα Δρακονταειδή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Οφειλόμενη απάντηση του Πέτρου Γιαννούτσου  Αντιδημάρχου στον κ.  Κ. Δρακονταειδή για τις ιχθυοκαλλιέργειες Στον Κάλαμο, στις λαϊκές συνελεύσεις είπα, όπως […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights