Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Η εορτή της Υπαπαντής, και του ΠΑΣΟΚ οι ημέρες…

Η ημέρα της “πράσινης” μορμότας*

Την σημαδιακή ημέρα της Υπαπαντής , γνωστή για την  προβλεψιμότητα και του (πολιτικού) καιρού το αμέσως επόμενο διάστημα και κυρίως για τους επόμενους δύο κρίσιμους  μήνες, επέλεξαν απεσταλμένοι  από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή  ως ημέρα συγκέντρωσης των μελών του κόμματος στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

Σκοπός της επισκέψεως είναι η συγκρότηση εκλογικής επιτροπής που θα συντονίσει τον προεκλογικό αγώνα ενόψει αρχικώς των Βουλευτικών εκλογών.

Έχει προηγηθεί βέβαια η ανακοίνωση των υποψηφίων Βουλευτών του κόμματος , χωρίς όμως καμμιά ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής να την συνοδεύει.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που μας μεταφέρουν “πράσινοι” μετεωρολόγοι, αύριο το ΠΑΣΟΚ  στην Λευκάδα λόγω και της λιακάδας που αναμένεται  να επικρατήσει, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την “σκιά” του, θα φοβηθεί  και θα επιστρέψει στην φωλιά του, όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον έξι εβδομάδες όσο δηλαδή θα συνεχιστεί ο Χειμώνας!

*Κάθε χρόνο από το 1886, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων πάνω από 40.000, συγκεντρώνεται το πρωί της 2ης ημέρας του Φλεβάρη, στο Punxsutawney της Πενσιλβάνια προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ζώο που φέρει την ονομασία μαρμότα, (ένα είδους σκίουρου) να προβλέπει τον καιρό για τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το έθιμο, που είχαν φέρει μετανάστες από τη Γερμανία στη Βόρεια Αμερική, αν η μαρμότα όταν βγει από τη φωλιά δεν μπορεί να δει τη σκιά της από τη συννεφιά, ο χειμώνας θα τελειώσει.

Δηλαδή, αν η μαρμότα βγει από τη φωλιά του και αποτύχει να δει τη σκιά του, εξαιτίας του νεφελώδους καιρού, ο χειμώνας σύντομα θα τερματισθεί. Αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη και η μαρμότα δει τη σκιά της και μπει αμέσως στη φωλιά της, ο χειμώνας θα παραταθεί για έξι ακόμα εβδομάδες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον νέο περιφερειακό διευθυντή αστυνομίας Ιονίων Νήσων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο νέος γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights