Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Κλείνει και η Σικελιανού για 15 ημέρες!

Με κατεπείγουσα συνεδρίαση που χρεώνεται στον Σπύρο Καρβούνη!!! Τώρα που βρήκαμε παπά…

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ Η..: Καθορισµός προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθµίσεων από το Λιµεναρχείο Λευκάδας για την οδό Αγγ. Σικελιανού εντός της ΧΖΛ Λευκάδας, λόγω εκτέλεσης του έργου «∆ιαµόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας Τµήµα έργου Περιοχή Α Είσοδος κόµβος»

Ο Πρόεδρος καλεί το ∆.Σ. να εγκρίνει το κατεπείγον της συνεδρίασης. Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι έχει ήδη απαγορευθεί προσωρινά, µε απόφαση ∆/νσης Αστυνοµίας Λευκάδας, η κυκλοφορία οχηµάτων στην οδό Πέτρου Φίλιππα Πανάγου, µε αποτέλεσµα η οδός Αγγ. Σικελιανού να καθίσταται αδιέξοδη κατά τις ώρες πεζοδρόµησης της οδού Ι. Μελά.

Το ∆.Σ. οµόφωνα εγκρίνει το κατεπείγον της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος αναφέρει ότι εκδόθηκε η αριθµ. 2501/10/26-στ’/27-1-2023 απόφαση ∆/νσης Αστυνοµίας Λευκάδας για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθµίσεις επί της οδού Πέτρου Φίλιππα Πανάγου, λόγω εκτέλεσης του έργου «∆ιαµόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας Τµήµα έργου Περιοχή Α Είσοδος κόµβος». Με την εν λόγω απόφαση απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία στην οδό Πέτρου Φίλιππα Πανάγου από το ύψος της πλατείας Τζεβελέκη µέχρι τη συµβολή της µε την οδό Σ. Βλαντή για διάστηµα 20 ηµερών. Κατά συνέπεια, τα οχήµατα που κατευθύνονται στην οδό Αγγ. Σικελιανού προς την Ι. Μελά δεν θα έχουν διέξοδο, αφού δεν θα µπορούν να κατευθυνθούν ούτε προς την οδό Π.Φ. Πανάγου ούτε προς την οδό Ι. Μελά που είναι πεζόδροµος.

Ο Πρόεδρος αναφέρει ότι η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήµου Λευκάδας είναι να απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία στην οδό Αγγ. Σικελιανού. Προσθέτει ότι η ενηµέρωση από τον ανάδοχο του έργου είναι ότι οι εργασίες, που απαιτούν την απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Π.Φ. Πανάγου, θα ολοκληρωθούν εντός 10 ηµερών.

Το ΔΣ εγκρίνει την υποβολή πρότασης προς το Λιµεναρχείο Λευκάδας για την έκδοση απόφασης προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθµισης για τη χερσαία ζώνη λιµένα Λευκάδας λόγω εκτέλεσης του έργου «∆ιαµόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας Τµήµα έργου Περιοχή Α Είσοδος κόµβος». Συγκεκριµένα προτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων στην οδό Αγγ. Σικελιανού, πλην των οχηµάτων µονίµων κατοίκων της περιοχής και των οχηµάτων τροφοδοσίας καταστηµάτων έως 11:00 π.µ. καθηµερινά, έως τις 15/2/2023.

Η απαιτούµενη σήµανση θα τοποθετηθεί από τον ανάδοχο του έργου« ∆ιαµόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας Τµήµα έργου Περιοχή Α Είσοδος κόµβος».

Τώρα φταίμε εμείς να κατηγορήσουμε τον δήμαρχο Λευκάδας για δύο μέτρα και δύο σταθμά , έχοντας στο μυαλό την φωτογραφία του έξω από το ΣΤΕ, όπου κατέθεσε αγωγή ενάντια στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στον δρόμο Λευκάδα-Βόνιτσα;

Γιατί όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξει τέτεοια απαγόρευση, αλλά αντίθετα έπρεπε να επιτραπεί  η κατ΄εξαίρεση κυκλοφορία στην Ι. Μελά για όσο διάστημα παραμένει κλειστή η  Πέτρου Φίλιππα Πανάγου!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights