Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Νοεμβρίου 2023

θέλει η… “Σουλτάνα” να κρυφτεί κι ή χαρά δεν την αφήνει….

Το σχόλιο των ημερών

Είναι προφανές ότι καθοριστικό ρόλο για τις υποψηφιότητες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών έχει παίξει το γεγονός ότι προηγούνται αυτών οι  Εθνικές , με αποτέλεσμα όποιος απευθύνεται στις ΝΕ για χρίσμα , να παίρνει διαβεβαιώσεις ότι αυτός θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος κι ο εκλεκτός του κόμματος και δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλος!

Ένα πράγμα να έχετε  κατά νου, χωρίς καπνό φωτιά δεν βγαίνει, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν από καιρό υπερκεράσει το ενδιαφέρον των Εθνικών που λίγο ως πολύ έχουμε αποτέλεσμα, μιας και οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των διεκδικητών  πλέον δεν υφίσταναται.

Όχι πως τα πράγματα είναι διαφορετικά σε τοπικό επίπεδο , ωστόσο  όλοι θέλουν τουλάχιστον ο δήμαρχος να είναι κάποιος δικός τους, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, η τελευταία  ή η ψευδαίσθηση  τελευταίας γραμμής άμυνας μπροστά στην επέλαση των οικονομικών συμφερόντων που καταπατούν τα μικρότερα δικά μας κι απειλούν  με αλλοίωση, περιορισμό ή ακόμα και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων , της ποιότητας ζωής μας.

Οι  υποψήφιοι , σαν τα κοκκόρια,  τριγυρίζουν ανάμεσά μας , προσπαθώντας να μας επιδείξουν ότι καλύτερο διαθέτουν, φορώντας πλουμιστά φτερά και κουβαλώντας το πιο κόκκινο λειρί για εντυπωσιασμό, ξεχνώντας πάντα το πιο βασικό, ότι δεν είμαστε κότες και σίγουρα δεν τρώμε (τουλάχιστον όλοι) καλαμπόκι. Άσε που ξεχνούν μια παλιά σοφή λαϊκή παροιμία: Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει!

Μια νέα εκλογική αναμέτρηση είναι μπροστά μας, μια νέα πρόκληση, ένα νέο στοίχημα!

Πάμε ξανά, πάμε μαζί,  πάμε να το απομυθοποιήσουμε…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έγγραφες δεσμεύσεις για την Νatura 2000 ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο της Κεφαλλονιάς με έκτακτη συνεδρίαση

Για προσχηματικό σχέδιο κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλλονιάς που αφήνει ανεξέλεγκτες  Υδατοκαλλιέργειες, εξορύξεις υδρογονανθράκων  και στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights