Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου Χριστουγεννιάτικων Δράσεων & Υπηρεσιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας

Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία – 23/12/2022

Την Παρασκευή 23/12/2022 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Ε.Λ., πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της μπάντας και της μπαντίνας του σωματείου μας, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεμιστοκλή Μεσσήνη.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον τέως Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, Διονύσιο Γεωργάκη, ο οποίος υπηρέτησε επάξια το σωματείο μας από το 1983 έως το 1991. Για την προσφορά του, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα την οποία με χαρά παρέλαβε ο ίδιος.

Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι στους νεότερους μουσικούς της μπάντας, οι οποίοι κατάφεραν την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Μετά το πέρας της συναυλίας, ακολούθησε κέρασμα του κοινού στον προαύλιο χώρο, με γλυκίσματα, ζεστό κρασί και αναψυκτικά.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην Λευκάδα – 24/12/2022

Συμμετέχοντας στο χαρμόσυνο κλίμα της ημέρας, η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, εμφανίστηκε στην πόλη της Λευκάδας, παιανίζοντας τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, προσφέροντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους

Κάλαντα στο Μεγανήσι 28/12/2022

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγανησίου και τον Δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, παιάνισαν τα κάλαντα στα χωριά Βαθύ, Σπαρτοχώρι και Κατωμέρι του Μεγανησίου, προσφέροντας χαρά στους κατοίκους του νησιού.

Κάλαντα στην πόλη της Λευκάδας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31/12/2022

Υπό τους χαρμόσυνους ήχους των μουσικών του σωματείου μας αποχαιρέτησαν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης της Λευκάδας το 2022.

Ξεκινώντας από την κεντρική αγορά της πόλης η μπάντα της Φ.Ε.Λ. παιάνισε τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της Λευκάδας, ενώ επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο, τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην πόλη της Λευκάδας 01/01/2023

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, τηρώντας το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, σκόρπισε χαρούμενες μελωδίες σε κάθε γειτονιά της πόλης της Λευκάδα. Από την συνοικία του Πουλιού, έως και την περιοχή της Νεάπολης, τρεις ομάδες μουσικών συνοδευόμενοι από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, υποδέχθηκαν με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα το νέο έτος, με τους κατοίκους να καλωσορίσουν και να εύχονται καλή χρονιά στά μέλη της μπάντας του σωματείου μας.

Λιτανεία Θεοφανίων στην Λευκάδα 06/01/2023

Με συμμετοχή μικρών και μεγαλύτερων μουσικών η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θεμιστοκλή Μεσσήνη, συμμετείχε στην λιτανεία των Θεοφανίων στην πόλη της Λευκάδας.

Ξεκινώντας από την Μητρόπολη Λευκάδας όπου ψάλθηκε ο Μέγας Αγιασμός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, η λιτανευτική πομπή έφτασε συνοδευόμενη από την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, στην ανατολική παραλία της πόλης για την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού.

Κοπή Χριστουγεννιάτικης Πίτας- 13/01/2023

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης, του Βουλευτή, του Δήμαρχου, του αντιδήμαρχου πολιτισμού, εκπροσώπων φορέων και σωματείων του της Λευκάδας, αλλά και πλήθους μελών και φίλων του σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/01/2023 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσική από την Μπάντα της Φ.Ε.Λ. υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θεμιστοκλή Μεσσήνη. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης συνεπικουρούμενος από πατέρες της Ι.Μ.Λ.Ι και παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας, ευλόγησε τις δύο πίτες ευχόμενος υγεία και καλή πρόοδο στα μέλη και τους μαθητές της Φ.Ε.Λ.

Οι δυο τυχεροί της βραδιάς που βρήκαν τα φλουριά ήταν η νεαρή μουσικός Αγγελική Δουβίτσα και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θοδωρής Χαλικιάς.

Συγκινητική ήταν δε και η στιγμή που ο παλιός μαέστρος της Φιλαρμονικής μας, Διονύσης Γεωργάκης, πρόσφερε στο αρχείο του σωματείου μας, την μπαγκέτα που είχε στο αρχείο του από την ανταλλαγή με τον Γάλλο συνάδερφο του, όταν η Μπάντα μας είχε εμφανιστεί  στην Γαλλία.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν μια ευκαιρία για τους μουσικούς, τα μέλη και τους φίλους της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, να συναντηθούν στην έδρα του σωματείου μας και να ανταλλάξουν ευχές για Καλή Χρονιά.

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής, ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Φέξη για τον στολισμό της αίθουσας συναυλιών του σωματείου μας, το ζαχαροπλαστείο “Γλυκιά Γωνιά του κ. Διονύση Σκιαδαρέση και το αρτοποιείο “Αρχονταρίκι” του κ. Ευστάθιου Κατωπόδη για την προσφορά των γλυκισμάτων, τον Γιώργο Μπουρδάρα και το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών Λευκαδίτικων προϊόντων “η Γεύση“ για τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, και τον Θωμά Κρητικό και το κατάστημα ‘Χάρτινο+Print Shop” για την προσφορά του πρωτοχρονιάτικου δώρου.

Ευχαριστεί ακόμα, τα μέλη και τους φίλους της Φ.Ε.Λ. που για ακόμα μια φορά, βοήθησαν εθελοντικά στην οργάνωση και την επίτευξη των δράσεων του σωματείου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον Αρχιμουσικό μας και τους μουσικούς της μπάντας, οι οποίοι με υπευθυνότητά συμμετείχαν στις υπηρεσίες, δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερο τους εαυτό.

Τέλος, το ΔΣ εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της Λευκάδας, οι οποίοι απλόχερα ενίσχυσαν οικονομικά το σωματείο μας, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την στήριξη τους στο ιστορικό σωματείο του Νομού μας και τους μουσικούς του.

Καλή Χρονιά με υγεία!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

foto Νίκος Ζαμπέλης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος και Διεθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Λήντερ Λευκάδας o Γεράσιμος (Μάκης) Λιβιτσάνος

“Συνάντησα κλειστές πόρτες και άδεια ταμεία” Σας κάνω γνωστό ότι παραιτούμαι από Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΗΝΤΕΡ ΛΕΥΚΑΔΑΣ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights