Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Κάστρο Λευκάδας ή αποχαιρέτα το Λαέ το Κάστρο απ’ την Λευκάδα;

Οι προεκλογικές εξαγγελίες έχουν ξεκινήσει στην Λευκάδα. Όλη η Λευκάδα θα γίνει, λένε, εργοτάξιο! Οι εξαγγελίες εκατομμύριων ζαλίζουν. Αντιγράφω ποσά με σειρά εξαγγελίας: Πρώτη φάση ανάπλασης της εισόδου της πόλης, με προϋπολογισμό 2.650.000 €. Δεύτερη φάση της ανάπλασης με προϋπολογισμό 4 εκατ. €. Περιφερειακή οδός, με προϋπολογισμό 3 εκατ. €. Βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών, με προϋπολογισμό 6.450.000 . Ενεργειακή αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου, με προϋπολογισμό 1.850.000 €. Πολιτιστικό Κέντρο στους Σφακιώτες ,με προϋπολογισμό 350.000 €. Πολιτιστικό Κέντρο Καρυάς, με προϋπολογισμό 280.000 €. Πολιτιστικό Κέντρο Απολλωνίων προϋπολογισμός 250.000 €. Δημοτικός Κινηματογράφος προϋπο- λογισμός 1.5 εκατ. .

Υποβολή πρότασης άρδευσης της νότιας Λευκάδας, προϋπολογισμός 2,2 εκατ. €. Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμός 2,45 εκατ. ευρώ. Αναμένεται διαγωνισμός προμήθειας αδρανών υλικών για την αγροτική οδοποιία 1 εκατ. €. Αγροτικοί δρόμοι 500.000 €.

Όπως όλοι γνωρίζουμε εάν υλοποιούνταν, έστω σε ένα ποσοστό οι προεκλογικές εξαγγελίες , θα ζούσαμε ήδη στον παράδεισο, αλλά αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία που μας ταλανίζει χρόνια τώρα. Με αιτία αυτές προεκλογικές εξαγγελίες, το κύριο θέμα αυτού του άρθρου είναι το εξής πρωτοφανές: Σε όλο το νησί της Λευκάδας εξαγγέλλονται έργα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ, εκτός από το πολυτιμότερο φιλέτο όλης της Λευκάδας, την πασίγνωστη και πιο πολύτιμη περιοχή της πολης και του νησιού, την περιοχή και την αμμουδιά του Κάστρου και της Γύρας!

Για την περιοχή του Κάστρου δεν εξαγγέλθηκε ούτε ένα ευρώ! Δεν εξαγγέλθηκε ούτε ένα ευρώ, για την περιοχή που ο Λευκαδίτικος Λαός αγαπά περισσότερο από όλες και βγήκε στους δρόμους σύσσωμος για να την υπερασπιστεί ώστε να μην την χάσει για πάντα

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι για κάποιους, που θέλουν να διεκδικήσουν ξανά τα δημοτικά αξιώματα, αξιώνοντας και πάλι την ψήφο του λαού της Λευκάδας, η περιοχή του Κάστρου ανήκει αλλού και σε άλλον κι όχι στην Λευκάδα και τους Λευκαδίτες. Είναι ολοφάνερο από τις εξαγγελίες των δημόσιων έργων, ότι δεν περιλαμβάνεται η περιοχή του Κάστρου στις υποδομές του παρόντος και του μέλλοντος του Δήμου Λευκάδας!

Κι εδώ θα πρέπει να γίνει αναφορά στις ευθύνες των αρχών και των αρχόντων, που αγνόησαν, επέτρεψαν ή συμμετείχαν στην χρόνια προσχεδιασμένη απαξίωση της υπέρ πολίτιμης περιοχής και της αμμουδιάς του Κάστρου. Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο μέσω των εκπροσώπων τους, φέρουν την πλήρη ευθύνη, για την παντελή εγκατάλειψη του Κάστρου, την μετατροπή του σε σκουπιδότοπο, χωματερή και εστία μολύνσεως, ενώ ταυτόχρονα εξαντλούσαν το γράμμα του νόμου με πρόστιμα για τις ανθισμένες γλάστρες στην πόλη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αμμουδιά και η περιοχή ολόκληρη του Κάστρου, λόγω της απαξίωσής της, να γίνει εύκολη λεία από μελλοντικούς μεγαλοκαρχαρίες αντί πινακίου φακής, με το σύνηθες πρόσχημα ότι θα την καθαρίσουν. Το καθαρτήριο και οι πρακτικές αυτές παραπέμπουν στον μεσαίωνα και όχι στην Δημοκρατία που οφείλουμε όλοι, αλλά ειδικά οι εκλεγμένοι από τον λαό άρχοντες να υπηρετούν στον 21ο αιώνα που ζούμε. Αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση και πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα στους υπευθύνους, που ποτέ δεν καθάρισαν ως όφειλαν, την απείρου κάλους προστατευόμενη, αρχαιολογική περιοχή του Κάστρου και την μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο, κατακρημνίζοντας οικονομικά την τεράστια αξίας της, για να την προσφέρουν τζάμπα ως εύκολη λεία σε κάποιον ιδιώτη στο μέλλον, αρπάζοντάς την από τον Λευκαδίτικο Λαό τον μοναδικό και διαχρονικό ιδιοκτήτη της!

Γιάννης Φαλκώνης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights