Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Παράταξης Όλοι για την Λευκάδα

Σχετικά με την αποχώρηση -παραίτηση από τις Επτροπές του Δήμου Λευκάδας

Δήλωση στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 8ης/1/2023 για εκλογή μελών των Επιτροπών Οικονομική και Ποιότητας Ζωής.

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Εδώ και 1+ μήνα με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ οι διατάξεις των Ν. 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες μεταφέρθηκαν σημαντικές έως κρίσιμες αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, στις Επιτροπές Οικονομική και Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η απόφαση του ΣτΕ, που είναι οριστική και αμετάκλητη, συνεπάγεται την υποχρεωτική συμμόρφωσης της Διοίκησης (εν προκειμένω της Δημοτικής Αρχής), ώστε να αποκατασταθεί η Συνταγματική Νομιμότητα (άρθ. 95, παρ. 5).

Η Παράταξή μας κάλεσε τον Δήμαρχο, με ανοικτή επιστολή αλλά και σε συνεδριάσεις, να εφαρμόσει το Νόμο εισάγοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα θέματα που ανήκαν στην αρμοδιότητά του και μεταφέρθηκαν, πραξικοπηματικά, από την κυβέρνηση της Ν. Δ. στις επιτροπές.

Όμως ο κ. Καλός και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, κρυπτόμενοι πίσω από τον υπουργό εσωτερικών και ταυτιζόμενοι πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές-πρακτικές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ» υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών, αναφέροντας ότι υπάρχει μείζον ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων.

Σήμερα δηλώνουμε ότι δεν συμμετέχουμε και αποχωρούμε απ’ αυτήν την διαδικασία-παρωδία, τονίζοντάς σας ακόμη μία φορά ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις επιτροπές είναι παράνομες, με ότι αυτό σημαίνει για τον Δήμο Λευκάδας.

8/1/2023

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

Κων/νος Δρακονταειδής

Κων/νος Σέρβος

Θανάσης Περδικάρης

Λάκης Χαλικιάς

Χρήστος Γληγόρης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση της ανακαίνισης του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων στο Κατωμέρι από τον εφημέριο

Σημείωση meganisinews: Οι χορηγίες προς τις εκκλησίες εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος  του χορηγού και τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τις […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights