Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

ΝΔ: Όλα τα σενάρια ανοιχτά με πρόσχημα τις Εθνικές Εκλογές

Στόχος η  εκλογή δημάρχου Λευκάδας  από την πρώτη Κυριακή

Την κομματική πειθαρχία στην προτεραιότητα του κόμματος για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών προτάσσει η Νομαρχιακή Επιτροπή για να κατευνάσει τις “φυγόκεντρες δυνάμεις ” που έχουν αναπτυχθεί εντός των τειχών της.

Ο Ξενοφώντας Βεργίνης  έχει ήδη έτοιμους τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους, ο Φίλιππος Σκληρός βολιδοσκοπεί προθέσεις στους δηλωμένους υποστηρικτές του, ο Θοδωρής Σολδάτος αμφιταλαντεύεται μεταξύ αυτόνομης  καθόδου , υποστήριξης  Φίλιππα Σκληρού  και σιωπηρής απόσυρσης. ο δε Βουλευτής Λευκάδας στηρίζει το ενδεχόμενο στήριξης Χαράλαμπου Καλού  και ο  Γιώργος Μπουρδάρας προσπαθεί ανεπιτυχώς(ως ώρας} να λειτουργήσει πυροσβεστικά και συμβιβαστικά.

Είναι κοινό μυστικό πως μέχρι σήμερα ο υποψήφιος  δήμαρχος της ΝΔ  στην Λευκάδα έρχονταν πρώτος στον πρώτο Γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών κι έχανε στον δεύτερο από την συμπαράταξη των άλλων συνδυασμών. Έτσι αναζητείται  η  συνισταμένη όλων αυτών των κινήσεων προτού ανακοινωθούν επισήμως. Η σκέψη είναι να πειθαρχήσουν όλοι κομματικά  κάτω από την ομπρέλα ενός κοινά αποδεκτού υποψηφίου, όπως λχ ο νυν Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Κτενάς.

Τώρα σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι και η πρόταση για κατάρτιση Περιφερειακού ψηφοδελτίου του τ. δημάρχου Κέρκυρας κ. Γιάννη Τερπεκλή η οποία φαίνεται να προκρίνεται και από τα Κεντρικά της ΝΔ στο Μοσχάτο έναντι της νυν Περιφερειάρχη  κ. Ρόδης  Κράτσας. Ο κ. Τερπεκλής είχε βρεθεί στην Λευκάδα κα συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος της ΝΔ

Απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε είχε συνάντηση και με αρχηγό Δημοτικής Παράταξης όπου υπέβαλλε πρόταση για  να ηγηθεί  του ψηφοδελτίου  της υπό σύστασης Περιφερειακής Παράταξης στην Λευκάδα, πρόταση που κατά τα φαινόμενα θα γίνει αποδεκτή επισήμως σύντομα.

Τώρα επιστρέφοντας στο “πολιτικό στρατόπεδο” του δημάρχου Χαράλαμπου Καλού, αιφνιδιασμένος είναι ο δήμαρχος από την ανακοίνωση του Θοδωρή Σολδάτου. Σε μια ύστατη προσπάθεια διεύρυνσης του ψηφοδελτίου και της πολιτικής στήριξης μετά την αρνητική απάντηση των δημοτικών συμβούλων  της δημοτικήσ παράταξης του “Διαύλου “να χρισθούν Αντιδήμαρχοι, τηλεφώνησε  στον  τέως δημαρχιακό του εταίρο κ. Γιάννη Λιβιτσάνο, ο οποίος μάθαμε ότι  στην κυριολεξία “τον έστησε” σε προκαθορισμένο  ραντεβού, έτσι δεν αναμένουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις στον ορισμό των Αντιδημάρχων που αναμένεται από ώρα σε ώρα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights