Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Οκτωβρίου 2019

Στον “αέρα” και η Ιόνια Οδός

Στον «αέρα» βρίσκονται τα έργα κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόµων σε όλη την Ελλάδα. Με αφορμή τη διακοπή χρηματοδότησης των έργων από τις τράπεζες, στελέχη του υπουργείου Υποδοµών, εκτιμούν ότι οι διαπραγµατεύσεις βρίσκονται πλέον σε οριακό σηµείο.

Ως εκ τούτου στον «αέρα» βρίσκεται και η µείωση των τιµών των διοδίων, αφού είναι αλληλένδετα µε τη συνέχιση των έργων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υποδομών.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι, το ∆ηµόσιο αναλαµβάνει το κόστος της µείωσης για τα επόµενα 3 χρόνια και αναμένεται να διασφαλίσει σε πρώτη φάση το ποσό 500 εκατοµµυρίων ευρώ από τον προϋπολογισµό, το οποίο θα λειτουργήσει ως εγγύηση για τη χρηµατοδότηση των έργων 6-8 µηνών.

Επισημαίνεται ότι αν σταµατήσουν τα έργα, το ∆ηµόσιο θα πρέπει να καταβάλει ως αποζηµίωση 2,5 δισ. ευρώ και μέχρι στιγµής παραμένουν στάσιμα τα έργα στον αυτοκινητόδροµο Κορίνθου – Πάτρας και στα Τέµπη, ενώ έχουν σταµατήσει οι εργολαβίες του ∆ηµοσίου στο Πέταλο Μαλιακού στην παράκαµψη Στυλίδας και Λαµίας.

Επιπλέον στον αέρα βρίσκονται και τα έργα στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στην περιοχή Κλόκοβα, στον ηµικόµβο Μιντιλογλίου στην Αχαΐα, στον υγροβιότοπο Καϊάφα και στον αυτοκινητόδροµο που συνδέει την ΠΑΘΕ µε την Εγνατία.

ΠΗΓΗ : aftodioikisi.gr

Σχετικά:

Ιόνια Οδός: Το υπουργείο ζητά να συνεχιστεί η κατασκευή

Ιόνια οδός και δημοπράτηση της ζεύξης Λευκάδας

Εγκατέλειψε και η ΤΕΡΝΑ την Ιόνια Οδό

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *