Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

Αναζητείται ο ιδιοκτήτης της πλατείας του Αγίου Μηνά και ο δρόμος στα διακαστήρια κατασκευάστηκε σε λάθος θέση!

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο δήμαρχος Λευκάδας κι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σπύρος Λύγδας  στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σε απάντηση σχετικής ερώτησης του αρχηγού της παράταξης του Διαύλου κ. κ. Κων/νου Γληγόρη

Ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Αγίου Μηνά έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γληγόρης.

Μάλιστα απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Σπύρο Λύγδα, ανέφερε πως όπως είχε πει μετά το έργο της ύδρευσης και της σύνδεσης έξω από το ζαχαροπλαστείο Σταύρακας, θα προχωρούσε η ανάπτυξη του δρόμου αυτού, κάτι που είχε πει πριν δύο χρόνια.

“Η σύνδεση έχει γίνει εδώ και καιρό και θέλω να μάθω για ποιο λόγο δεν συνεχίζετε να εκτελείτε το έργο του Αγίου Μηνά όπως είχε πει μετά τη σύνδεση του αγωγού ύδρευσης στο δρόμο μπροστά από τα ψαράδικα.

Ο κύριος Γληγόρης έκανε λόγο και για τα πεζοδρόμια έξω από τα δικαστήρια, τα οποία όπως είπε είναι κακοφτιαγμένα, λέγοντας πως είναι στραβά και εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχουν φωτισμό.

Πρέπει να δούμε το θέμα της ασφάλειας και ποιος κατασκευάζει στραβά πεζοδρόμια, ανέφερε συγκεκριμένα.

Εδώ και πάρα πολλούς μήνες περνάνε μαθητές και κάτοικοι και δεν έχουν φως σε ένα σημείο το οποίο εξυπηρετεί πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού.

Επίσης με το πεζοδρόμιο εδώ πίσω και με τα έργα τι θα γίνει θα μαζέψουν τα νερά, γιατί πλημμυρίζουμε.

Πώς εκτελούνται όλα αυτά τα έργα, σας έχουμε προτείνει αποχετευτικό από την ώρα που ήταν να γίνουν τα πεζοδρόμια. Τι θα γίνει με αυτό το έργο, σας έχω φέρει τρία παραδείγματα πεζοδρομίων και βλέπουμε ότι υπάρχουν σε θέματα λειτουργικότητας, ασφάλειας και χρονοδιαγράμματος.

Στην απάντηση για την ανάπλαση του Αγίου Μηνά, ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Γληγόρη ανέφερε πως επειδή παρακολουθεί στενά τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής θα έπρεπε να έχει διαπιστώσει ότι ακόμη δεν υπάρχει η ένταξη στο πράσινο ταμείο για την επόμενη φάση του Αγίου Μηνά.

Εκεί υπάρχει μία εμπλοκή αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας του Αγίου Μηνά.

Δεν ξέρω πόσο είναι γνωστό στους δημοτικούς συμβούλους και στους κατοίκους του Αγίου Μηνά αλλά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας δεν είναι Δήμος Λευκάδας και κατ επέκταση το πράσινο ταμείο δεν μπορεί να εγκρίνει την πρότασή μας 230.000 ευρώ και προσπαθούμε να βρούμε λύση για αυτό.

Σχετικά με τα πεζοδρόμια των δικαστηρίων και τα κολωνάκια, θα δείτε τι καλούμαστε σε καθημερινή βάση να διαχειριστούμε.

Πόσο στραβό είναι το σχέδιο πόλης που καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Για να μην αναφερθώ στο σχέδιο πόλης του 7επί 7 με τα σχολεία.

Σχετικά με το φωτισμό στον Άγιο Μηνά έχουν προβλεφθεί 40.000 Ευρώ για να ολοκληρωθεί.

Σπύρος Λύγδας : Δίκιο είχε ο Κώστας Γληγόρης  τότε γα τα πεζοδρόμια

Στην απάντηση του για τα πεζοδρόμια ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας ανέφερε πως κοινός παρανομαστής είναι πως η δημοτική αρχή φτιάχνει πεζοδρόμια.

Σχετικά  με τα πεζοδρόμια στα σχολεία, ένα θέμα που είχε τεθεί και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να πω πως εμείς εκεί φτιάξαμε πεζοδρόμια και όχι δρόμο.

Τα νερά τα κρατάει ο δρόμος, εκεί που δεν υπήρχαν πεζοδρόμια υπήρχαν χώματα με αποτέλεσμα τα νερά να απορροφούνται.

Ο δρόμος διαπιστώθηκε ότι ήταν κακοτράχαλος, αυτό μπορεί να μην φαινόταν με το μάτι όμως στα νερά του έδειξαν και για αυτό πριν ένα μήνα έγινε μία μικρή παρέμβαση μένω ασφαλτικό προκειμένου τα νερά να μην μαζεύονται ακριβώς στην είσοδο του σχολείου.

Μέσα στην νέα ΣΑΤΑ ένα από τα έργα που θα γίνει είναι η δημιουργία ενός αγωγού, γιατί εκεί δεν υπάρχει αγωγός, για αυτό και δεν μπορεί να μπει φρεάτιο στο δρόμο και αυτό είναι κάτι που η υπηρεσία έχει μελετήσει και το επόμενο διάστημα το έργο θα πάρει την πορεία του.

Αναφορικά με τον φωτισμό στα δικαστήρια θα μπει, όμως θέλω να κάνω αναφορά στο γεγονός ότι δεν είναι στραβά τα πεζοδρόμια, ούτε το σχέδιο πόλης, αλλά είναι στραβός ο δρόμος.

Εμείς αυτό που κάναμε στην κατασκευή των πεζοδρομίων και επειδή θέλω να είμαι ακριβής και δίκαιος, ένας από αυτούς που επεσήμανε ότι τα τότε κατασκευασμένα πεζοδρόμια ήταν σε λάθος θέση ήσασταν και εσείς.

Το είδαμε με τις υπηρεσίες και τηρήσαμε ακριβώς την ρυμοτομική γραμμή από τα δικαστήρια μέχρι πάνω, για αυτό ακριβώς Υπάρχει και αυτή η καμπυλότητα η οποία δεν έγινε τυχαία, το πρόβλημα όμως Δεν προέκυψε ότι κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Το πρόβλημα προέκυψε γιατί ο δρόμος ήταν κατασκευασμένος σε λάθος θέση.

Το meganiinews είχε αναδείξει το θέμα με την παρέμβαση του κ. Κώστα Γληγόρη:

Δήμος Λευκάδας : Έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο!

Σπύρος Λύγδας στην Ο.Ε: mea culpa για το πεζοδρόμιο στα Βαρδάνια

Ο δρόμος λοιπόν σ΄αυτή την θέση ήταν πάντα , απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια έργα απαιτούν μία διαδικασία και τεχνική μελέτη για να κατασκευαστούν σωστά κι όχι την προσφιλής τακτική της απευθείας αναθέσεων και του “άρπα-κόλλα”

ΥΓ: Την απομαγνητοφώνηση  των αποσπασμάτων της συνεδρίασης την δανειστήκαμε από την ιστοσελίδα lefkadatoday.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights