Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Θοδωρής Σολδάτος: Μετά το Τουριστικό Περίπτερο ανακάλυψε και πρόβλημα στην ανάπλαση της εισόδου της Λευκάδας !

 Πλήρης ευθυγράμμιση με την ανακοίνωση της νεοσυσταθείσας ΝΕ ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης την επόμενη ημέρα της ανάπλασης

Πολλά ερωτηματικά γεννά η δημοσιοποίηση  με δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ερωτήματος του επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε πορεία” κ. Θοδωρή Σολδάτου προς την δημοτική αρχή  , δηλαδή και προς τα μέλη εκείνα της παράταξής του που συμμετέχουν και στηρίζουν από καίριες θέσεις το Χαράλαμπο Καλό! Ο τρόπος  και τα σχέδια ανάπλασης της εισόδου  της πόλης της Λευκάδας πάνε τουλάχιστον μια εικοσαετία πίσω. Υποβλήθηκε στις 18/11/2019, εγκρίθηκε στις 17/06/2020 και το “τρέχει” η παρούσα δημοτική αρχή.

Το έργο αφορά α) στην διαμόρφωση και αναβάθμιση της εισόδου της παραλίας και τμήματος της πλατείας της πόλης της Λευκάδας και β) στην προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων για τον Δήμο Λευκάδας. Στις προβλεπόμενες παρεμβάσεις αναβάθμισης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής: – Εργασίες πλακοστρώσεων δαπέδου, τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων. – Εξυγίανση εδάφους στις περιοχές των δρόμων που παρουσιάζουν μεγαλύτερες καταπονήσεις. – Σκυροδέτηση αγωγού ομβρίων, κατασκευές φρεατίων. – Κατασκευή όδευσης τυφλών. – Κατασκευή ποδηλατόδρομου. – Τοποθέτηση κολονακίων παρεμπόδισης στάθμευσης. – Διαμόρφωση παρτεριών φυτεύσεων. – Κατασκευή υπόγειων υποδοµών ηλεκτροφωτισµού. – Τοποθέτηση επίστηλων φωτιστικών σωµάτων και καλαθιών απορριµµάτων. – Κατασκευή θέσεων στάθμευσης οχημάτων και στάσης τουριστικών λεωφορείων. – Σήμανση με πινακίδες πληροφοριακές, ρυθμιστικές, επικίνδυνων θέσεων κλπ.

δείτε το έγγραφο εδώ

Ο καθένας λοιπόν είχε την δυνατότητα να γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνει η τεχνική μελέτη του έργου, πόσω   μάλλον ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης . Τέλος πάντων , αυπαραθέτουμε το δελτίο τύπου:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

22.12.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποβλήθηκε σήμερα προς τη Δημοτική Αρχή, η παρακάτω ερώτηση που αφορά στην ανάπλαση της παραλίας και τις θέσεις σταθμεύσεως. 

Η ερώτηση θα απαντηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εξετασθούν από πλευράς υπηρεσιών οι προτάσεις που εμπεριέχονται στην ερώτηση: 

“Σε συνέχεια της προφορικής μας ερώτησης κατά τη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου, παρακαλώ γνωστοποιήστε μας τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στα παρακάτω επιμέρους θέματα που αφορούν στις θέσεις στάθμευσης του χώρου της παραλίας.

Ως γνωστόν με την εν εξελίξει ανάπλαση της παραλίας , (1η φάση), καταργούνται 5 σειρές χώρων στάθμευσης, (4 στον διπλής κατευθύνσεως δρόμο που γινόταν η παρέλαση μέχρι πέρυσι και 1 σειρά μπροστά από τα ξενοδοχεία).

Αντιλαμβάνεστε ότι όσο η παραλία είναι ο χώρος εισόδου των επισκεπτών του νησιού και μέχρι να γίνει η υποθαλάσσια σύνδεση, το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης στην περιοχή είναι μείζον.

α). Προτίθεστε να αναπληρώσετε έστω και μερικώς τις καταργούμενες θέσεις στάθμευσης, με την διαπλάτυνση του παραλιακού δρόμου “Πόντες – Μαργαρίτα”, τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας για τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, ώστε να δημιουργηθούν έτσι 4 σειρές θέσεων στάθμευσης στον παραλιακό δρόμο αντί για 2, όπως σας έχουμε προτείνει;

β). Έχετε μελετήσει την προοπτική λειτουργίας ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης επί αντιτίμου στον χώρο της παραλίας και συνακόλουθα έχετε προχωρήσει στην καταγραφή των μονίμων κατοίκων της περιοχής και στην προοπτική να τους χορηγήσετε κάρτα μονίμου σταθμεύσεως χωρίς αντίτιμο; 

γ). Ποια είναι η άποψή σας για την χορήγηση χώρων μικρού εμβαδού στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως δικύκλων, ώστε να διευκολυνθούν στη λειτουργία τους μετά το πέρας των εργασιών; Σε πολλές πόλεις της χώρας μας, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, η διάθεση δικύκλων ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο για ευνόητους λόγους.

Για την “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

Θοδωρής Σολδάτος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Με 20εκ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε , μετά από αίτημα της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς της 17ης/11/2015

Μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την 20η Νοεμβρίου 2015, εγκρίθηκε την Πέμπτη 17/12/2015, από το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights